Úvod utkání patřil aktivně hrajícím hostům z Vejprnic, kteří napadali po celém hřišti, byli fotbalovější a ve vytváření šancí produktivnější. A po zásluze se dostali v 7. minutě do vedení. Domácí brankář Šteffel si dal na čas dlouhým výkopem, čehož využil presující Karel Výrut a zrodil se asi jeden z nejlehčích gólů jeho dosavadní kariéry – 0:1. Domácími ale zbytečná branka neotřásla a o chvíli později bylo vyrovnáno. Nadýchaně kopnutý rohový kop z kopačky Kotrnocha uklidil do branky na zadní tyči kanonýr Strejček – 1:1. Od té doby se obrázek hry z úvodu přitažlivého souboje změnil. Byli to totiž domácí, kdo svým aktivním pojetím hry ovládali hru. Trpělivě kombinovali a vytvářeli si i šance, ovšem dlouho bez gólového efektu.

Utkání se hrálo v úmorném horku a takovém tempu, že sudí Vocelka v polovině prvního poločasu povolil oběma týmům krátké občerstvení. Pár loků z iontových nápojů a osvěžující polití hlavy studenou vodou přišlo aktérům atraktivního boje zkrátka vhod.

DVA SLEPENÉ GÓLY BĚHEM TŘÍ MINUT

Ve 29. minutě se skóre nadstandardně kvalitního utkání měnilo potřetí. A byli to domácí, kteří se prosadili. Další rohový kop Kotrnocha, tentokrát z druhé strany, skončil s pomocí teče bránícího Bárty za zády bezmocného gólmana Vejprnic – 2:1. O tři minuty později bylo v zaplněném sektoru Lhoty ještě veseleji. Dlouhý nákop z vlastní poloviny totiž doputoval k Matěji Strejčkovi, který vyhrál osobní souboj se svým strážcem a překonal smutného vejprnického brankáře Vavríka potřetí – 3:1. Zbytek první půle už divákům branku nenabídl, a tak čísla na světelné tabuli před druhou fázi zápasu ukazovala průběžný stav zápasu 3:1.

Lenka Valešová
Kladivářka Valešová: Trénuji a maminka mi hlídá dcerku



Druhý poločas začal stejně jako ten úvodní a první velkou příležitost měli na svědomí hosté. Po pohledné akci po pravé straně se k míči dostal mladý Kryštof Kýček, ale nabídnuté šance se zalekl a branku vůbec netrefil. Poté si pár hezkých příležitostí ke skórování vypracovali také domácí, ale nebyli dostatečně přesní ve finální fázi.

DRUHÁ CHYBA BRANKÁŘE ZNAMENALA KONTAKTNÍ GÓL

A za neproměňování šancí přišel zákonitý trest. V 67. minutě neudržel domácí brankář Šteffel prudkou střelu jednoho z vejprnických fotbalistů a míč vyrazil jen před sebe. Na ten číhal dobíhající Jakub Mašek, který už neměl problém dorazit míč do opuštěné svatyně – 3:2. Patnáct minut před koncem zápasu mohl Lhotě vrátit dvougólový náskok Patrik Petrželka, který po hezkém signálu po rohovém kopu ale mířil vysoko nad.

HEKTICKÝ ZÁVĚR BRANKU NEPŘINESL

V 79. minutě bylo na spadnutí vyrovnání. V obrovské šanci se totiž na hranici šestnáctky ocitl Patrik Bárta, ale dvaadvacetiletý forvard neměl správně seřízená mířidla. V tu chvíli bylo utkání jako na houpačce. Oba týmy se snažily vstřelit gól, který by znamenal buď navýšení náskoku nebo vyrovnání. I přes velké množství šancí na obou stranách se už ale skóre neměnilo. Lhota udolala vejprnické mladíky těsně 3:2.

HODNOCENÍ ZÁPASU OČIMA TRENÉRA VEJPRNIC

„Myslím si, že v prvních patnácti minutách jsme byli lepším týmem a dostali se po zásluze do vedení. Bohužel soupeř dvěma góly ze standardky skóre otočil. Do poločasu jsme inkasovali ještě potřetí a to už pro nás bylo složité. Přesto jsme se nevzdali a ve druhé půli hráli s domácími vyrovnanou partii. Na víc než kontaktní gól jsme se už ale nezmohli. Celkově to byl ale remízový zápas se šťastným koncem pro Lhotu,“ řekl bezprostředně po skončení duelu kouč Vejprnic Jiří Šámal.

Sokol Lhota – Slavia Vejprnice 3:2 (3:1)

Branky: 12. a 32. Strejček, 29. Bárta vlastní – 7. Výrut, 67. Mašek.
Rozhodčí: Vocelka – Šiška, Havránek.
Žluté karty: 86. Rada (Vejprnice). Diváci: 80.

Lhota: Šteffel – Adam Král, Strejček, Zelenka, Horník, Hucl, Šroubek, Kohout, Kotrnoch (46. Šefl), Fiala (75. Heller), Petrželka. Trenér: Josef Humeník.
Vejprnice: Vavrík – Bárta, Heindl, Rada, Růžička (58. Kolář), Robert Křen (66. Puhlovský), Daniel Křen, Mašek, Kýček, Paul, Výrut (56. Svoboda). Trenér: Jiří Šámal.

Amfiteátr zaplnili milovníci tvrdé muziky
OBRAZEM: Amfiteátr zaplnili milovníci tvrdé muziky