Vedoucí tým 1. B třídy TJ Chodský Újezd zajížděl v 19. kole na hřiště k nejméně oblíbenému soupeři do Heřmanovy Huti. Přes nástrahy, které na Dufkovo hochy čekaly, si ti po boji odvezli tři body.

„Hřiště bylo připraveno na boj a ne na fotbal. Neposekaná tráva dávala tušit, že po zemi se hrát nebude, ale stylem na který mají domácí mužstvo jako stvořené. Urostlé, vysoké a důrazné," popsal nemilé překvapení trenér TJ Chodský Újezd Jiří Dufka.

Od prvních minut se hrálo za mírné převahy domácího celku, ovšem většinou bez ohrožení branky. „My hrozili  jen z rychlých protiútoků, avšak míč nás neposlouchal. V rozhodujících momentech nesedl hráčům ideálně na nohu, tak abychom si vytvořili gólovou šanci," popsal trable kouč. Po půlhodině ale hosté zvedli míč a centry se dostávali za obranu soupeře. V 31. minutě odcentroval P. Pikl,  Pešta předskočil dva obránce a skóroval – 0:1. Za deset minut po kombinaci celé záložní řady byl Pešta opět na správném místě – 0:2.

Druhý poločas začali hosté lépe. „Domácí prostřídali, poslali do hry třetího útočníka, tím vznikl prostor pro naší technickou zálohu. Když se domácí zmocnili míče, putoval vysokým centrem na urostlé a důrazné borce. Naše obrana se Slivoněm v brance ale pracovala spolehlivě," popsal další minuty kouč. V 61. minutě přišla ukázková akce hostů po ose L. Pikl, P. Pikl, Pešta a akci zakončil J.  Pikl – 0:3. „Po této brance jsme polevili a domácí převzali iniciativu. V této fázi zápasu byli lepší, vytvořili si tlak. V 74. minutě se dorážkou prosadil Neméth a snížil na 1:3. O dvě minuty později si vybral slabou chvíli gólman, když čekal centr od Nemétha, ten však poslal míč na bránu, překvapil špatně postaveného Slivoně a domácí snížili na 2:3," přiblížil kritické chvíle Dufka, který si ale mohl už v 78. minutě  oddechnout. Po straně utekl L. Pikl ml. a dělovkou propálil vše co mu stálo v cestě – 2:4. Do konce zápasu už jeho svěřenci nepřipustili další drama.

„Proti soupeři, jehož styl nám nevyhovuje, jsme utkání  zvládli. Kluci se přesvědčili, že se musí hrát aktivně celý zápas proti každému a postavení v tabulce neznamená automaticky výhru. Myslím, že tato zkušenost nás posílí a připravíme se na Postřekov. Sudí byli výborní," dodal Dufka.
S. Heř. Huť – TJ Chod. Újezd 2:4
Poločas: 0:2. Branky: Neméth 2 – Pešta 2, J. Pikl, L. Pikl. Rozhodčí: Havránek – Kostelník, Kříž. ŽK: 2:4. Diváci: 80.
Ch. Újezd: Slivoně – Beneš, Suchý, L. Pikl st., T. Medek, L. Pikl ml., J. Pikl, Bezdička, Trejbal (83. Sykal), Pešta (89. Čepelák), P. Pikl.