Ještě před zápasem oba týmy společně se starostou obce Aurelem Ardeleanu a Janou Boškovou krátce vzpomenuly oba bývalé fotbalisty a předaly kytičky paní Boškové a Hanusové.

Potom zahájil rozhodčí duel mezi týmy, které hrají okresní přebor a čtvrtou třídu tachovského okresu. Paradoxně hrály oba týmy „doma“, protože FK Brod využívá právě lomský trávník k odehrání svých domácích soutěžních zápasů.

Vzpomínkový mač se hrál v poklidu a pokud stačily brodským fotbalistům síly, tak i otevřeně. Zhruba po patnácti minutách ale aktéři čtvrté třídy odpadli a bylo otázkou času, kdy svěřenci trenéra Zdvihala spustí brankostroj. Bezbrankový stav setrval až do 39. minuty. Skóre otevřel Petr Petráška. Do půle mohli ještě před tím domácí přidat několik branek, ale vždy jejich úsilí skončilo nezdarem.

Druhá část se nesla jednoznačně jedním směrem. Lomští již hosty zcela přehrávali a ještě kromě vstřelených branek spoustu šancí zahodili. Brodští zbytečně ztráceli míč, domácí se snadno dostávali do vápna a pohodlně skórovali. Postupně navýšili skóre Petráškou, Janem Bukvou a Karasem. Hodně laciný gól vsítil Vopalecký. Na rozdíl šesti a sedmi branek dvakrát zaúřadoval Lintner.

Obrana Brodu dále kupila chybu za chybou a M. Pich, Květoň mladší a s přehledem hrající Karas vstřelili další tři branky. Zvláště poslední, desátá, z kopačky Karase byly parádní. Pohrál si s celou obranou i brankářem a uzavřel na 10:0.
Krátce před poslední brankou zápasu měl dobrou šanci brodský hráč Hišem. Jeho střela těsně minula domácí svatyni.
Pro oba týmy to byl první vážnější duel před nastávající podzimní sezónou, která začne pro Lom v neděli utkáním v Částkově. Čtvrtá třída začíná o týden později.

Stanislav Sýkora

Novou sezonu krajského přeboru zahájil Rozvadov domácím utkáním proti Sokolu Lhota, které skončilo 1:1 a na penalty vyhrála Lhota.
Rozvadov ztratil až v závěru zápasu