Tachovské fotbalisty prověřil v přípravě na divizní jaro další velmi kvalitní soupeř. V Plzni se utkali s třetiligovým FC Písek a vyhráli 2:1.

Trenér Tachovanů Zdeněk Michálek byl s vystoupením svých svěřenců celkem spokojený, což potvrdilo jeho hodnocení. „V prvním poločasu byl soupeř lepší, ve druhém to byli my. Příležitosti byly na obou stranách. Písek jich měl pět, dal jednu branku. My k těm dvěma brankám měli ještě další tři šance. Tvrdím, že výsledky v přípravě nejsou důležité, za tím si stojím, nicméně takový výsledek potěší. Kluci opět poznali, že se dá hrát proti každému," řekl k utkání tachovský kouč, který byl spokojený i s novou akvizicí Kubištou.

„Je to levák, může hrát zleva i zprava. Máme o něj zájem. Má svou kvalitu, zvedla by se zase konkurence v kádru," pravil na adresu slovenského fotbalisty Michálek.

Spokojený byl i autor obou branek Lukáš Hudec, který proměnil oba pokutové kopy.

„Hrálo se mi dobře. Na penaltu je nás určených více, ale já si vzal míč a šel. Druhá branka padla z brejkové situace, kdy jejich hráč nesmyslně fauloval „Strouhiče" (Stružku) podruhé ve vápně a rozhodčí znovu pískl penaltu," popsal obě situace Hudec, který po přestávce rozhýbal hru Tachova.

A jak „snáší" zkušený středopolař a odchovanec FK přípravu? „Bez problémů. Nyní se už přehoupla do druhé části, herní, a ta je o mnoho zábavnější," dodal Hudec.

Podrobné zpravodajství o průběhu utkání najdete v úterním vydání Tachovského deníku.