Milan Vogeltanz býval úspěšným brankářem, v Boru u Tachova zažil I. A třídu, později v Karviné okusil dokonce divizi. Po návratu do Boru ještě nějaký čas chytal, pak začal vykonávat funkci trenéra.

Po přestěhování do Kdyně a později na milovanou chalupu do Chudenic se fotbalu začal věnovat i na Domažlicku… Trénoval Poděvousy, jeden čas dělal předsedu Slavoje Koloveč. Pozdější role „géesem“ (generální sportovní manažer) mu byla doslova šita na míru a v této roli na vstřícného a schopného činovníka dodnes vzpomínají nejen odchovanci kolovečské kopané, ale i bratři Doškové, Jan Milota, Roman Baxa či Miroslav Černohorský a mnozí další fotbalisté z tehdejšího kádru Slavoje.

Fotbalu zůstal věrný i v dalších letech, kdy se vrátil do role rozhodčího v okresních soutěžích. Právě po utkání v Hostouni jej vloni na podzim postihl srdeční kolaps, který si letos vyžádal hospitalizaci v pražském IKEMu. Milan tam 17. března oslavil čtyřiašedesátiny a ještě si tam několik týdnů poleží. Velkou radost mu proto udělali někteří kolegové rozhodčí, kteří jej v nemocnici navštívili.