Na hřišti divizní Admiry Praha se odehrálo republikového finále dlouhodobé soutěže DANONE CUP 2013, který bylo hráno pod záštitou firmy Danone a.s. a Fotbalové asociace ČR. Do závěrečných bojů se sítem okresních a krajských kol probojoval výběr OFS Tachov a skončil v silné konkurenci na pátém místě, mezi výběry okresů byl nejlepší.

„V tomto finále se střetly týmy hráčů ročníku narození 2001, které bojovaly o celkové vítězství v soutěži a zároveň výběry OFS o titul přeborníka České republiky. Turnaje se zúčastnily týmy sportovních středisek mládeže – Baník Ostrava, FK Teplice, Zbrojovka Brno, AC Sparta Praha a celkjy reprezentující okresy Jeseník, Tachov, Zlín a Pražský fotbalový svaz. Hrálo se ve dvou čtyřčlenných skupinách a poté ve skupinách o umístění," poznamenal k účasti výběru OFS Tachov jeho vedoucí Tomáš Koubek.  

Do turnaje vstoupili „Tachované" utkáním s týmem SpSM FK Teplice. „Po vyrovnaném začátku se naše obrana dopustila dvou hrubých chyb, které hráči Teplic nekompromisně potrestali. Ve druhém poločase se náš tým pokusil výsledek zvrátit, ale místo toho přišla třetí branka v naší síti a bylo rozhodnuto," řekl k zápasu vedoucí týmu.  V matném výkonu pokračoval tachovský výběr i ve druhém utkání proti OFS Jeseník. „Po poločase jsme opět prohrávali. O přestávce došlo k přeskupení obrany a posílení útoku o „bijce" Aleše Demetera. Tento tah se povedl a po brankách  Demetera a Brejchy jsme srovnali na 2:2. Za mohutného povzbuzování našich fanoušků mohl strhnout vítězství na svoji stranu. Další branku se však už vstřelit nepodařilo a utkání skončilo spravedlivou remízou 2:2," komentoval dramatický průběh Koubek.

V posledním utkání nastoupil OFS Tachov proti dalšímu týmu SpSM Zbrojovka Brno. Utkání mělo velmi vysokou úroveň a strhlo též diváky, kteří slušně a sportovně povzbuzovali oba týmy. Jediné co tomuto utkání chybělo byly branky. Za tohoto stavu do finálové skupiny postoupil tým Zbrojovky. 

Druhý den turnaje byly rozehrány finálové skupiny, kdy ve skupině o 1. – 4. místo se utkaly týmy SpSM a ve skupině o 5. – 8. místo a zároveň o titul přeborníka ČR mezi výběry OFS kategorie dvanáctiletých se utkaly týmy OFS a družstvo Pražského FS. „Do „naší" skupiny jsme vstoupili utkáním s týmem Pražského fotbalového svazu. Na soupeře „vlétli" a  po samostatné akci Brejchy a „ligové kombinaci" Ruda – Brejcha vedli rychle 2:0. Ve druhém poločasu padla další branka do pražské sítě z dílny  Paucha a slavili jsme výhru 3:0," řekl Koubek.

V posledním utkání turnaje nastoupil „tachovský" výběr  proti OFS Zlín. Toto utkání bylo zároveň finálovým utkáním o titul přeborníka mezi výběry OFS. Pro družstvo  Tachova začalo přímo z říše snů, kdy v čase 1.43min. vstřelil první branku Pauch. „Ve druhém poločase rozpoutali zlínští opravdové peklo před naší brankou. Obrana dirigována dvojicí Koželuh, Ruda a jištěná vynikajícím a v životní formě chytajícím Ladrgottem nedopustila vyrovnání a v utkání jsme zvítězili 1:0," popsal klíčové okamžiky Koubek.
Poté na hřišti propukla za bouřlivého potlesku diváků nepopsatelná tachovská radost, OFS Tachov se stal přeborníkem ČR v kategorii výběrů OFS pro rok 2013!!!

Vítězem celého turnaje a týmem, který bude reprezentovat fotbal dvanáctiletých nadějí na světovém finále v Londýně, se stal tým SpSM Baník Ostrava. Na druhém místě se po dodatečné střelbě pokutových kopů, umístil tým FK Teplice, třetí byla AC Sparta Praha a na čtvrtém místě skončil celek Zbrojovky Brno.
Zástupci generálního sponzora firmy Danone ČR a.s., Fotbalové asociace ČR a Pražského FS předali poháry a věcné ceny zúčastněným týmům a nejlepším hráčům. Celý turnaj krátce zhodnotil a ocenil výborné výkony všech účastníků Roman Vonášek, předseda komise mládeže FAČR, bývalý reprezentant ČR a ligový hráč Sparty Praha. 

Nejlepším střelcem turnaje se stal Matyáš Kozák ze Sparty, nejlepším hráčem David Čížek ze Sparty, nejlepším brankářem Petr Czedron z Baníku Ostrava a nejlepším střelcem okresních výběrů se  stal Jan Brejcha z OFS Tachov.

„Opět, tak jako po turnaji v Roudnici n. L., bych chtěl poděkovat všem klukům. I v tomto turnaji dokázali, že jsou skutečným týmem a to na hřišti i mimo něj. Tento týmový duch, výborné fotbalové dovednosti a srdíčko dovedli výběr OFS Tachov až na samotný vrchol ve své soutěži výběrů OFS U-12. Takže nejenom Plzeň, ale už i okres Tachov má své fotbalové mistry !!!," neskrýval radost vedoucí týmu Koubek.

Výsledky: OFS Tachov – FK Teplice 0:3;- OFS Jeseník 2:2 (branky Demeter, Brejcha);- Zbrojovka Brno 0:0;- Pražský FS 3:0 (Brejcha 2, Pauch);  OFS Zlín 1:0 (Pauch).
Celkové pořadí: 1. B. Ostrava, 2. FK Teplice, 3. AC Sparta Praha, 4. Zbrojovka Brno, 5. OFS Tachov, 6. OFS Zlín, 7. OFS Jeseník, 8. Pražský FS.

Konečné pořadí soutěže OFS: 1. OFS Tachov, 2. OFS Zlín, 3. OFS Jeseník, 4. Pražský FS. 

OFS Tachov: P. Landrgott – J. Junek, R. Popovič, M. Ruda (FK Tachov), P. Pauch, P. Koželuh, A. Demeter (B. Stříbro), M. Šoul, L. Klimeš, L. Uhlíř (J. Erpužice), J. Brejcha (J. Třemešné), J. Nováček (S. Stráž), J. Hayer (FK BKV Planá). Trenér L. Hrubý, vedoucí týmu T. Koubek.