Fotbalistům třetiligového FK Tachov vrcholí tento týden hrubá příprava. Třítýdenní dřinu zakončí na konci týdne krátkým soustředěním v domácích podmínkách. Nástup mají v pátek dopoledne a zakončí ho v neděli.
Trenér Pavel Vaigl by měl mít k dispozici kádr, jenž se bude hodně blížit tomu, který nastoupí do jarních bojů.

„Po sobotním utkání s Rokycany (3:2), měli kluci v neděli volno, ale od pondělí už trénujeme každý den, vyjma čtvrtka. To mají hráči volno a v pátek ráno nastupují na třídenní soustředění," přiblížil program trenér FK Tachov.

Jeho svěřenci nabírají fyzickou kondici. „Všichni víme, jak je to důležité. Budeme z toho žít celé jaro. Je to hodně náročné, ale na přístup hráčů si nemohu stěžovat. K této nepopulární fázi přípravy přistupují zodpovědně," chválí hráče kouč, který poznamenal, že soustředěním končí blok hrubé přípravy a postupně už se bude s týmem zaměřovat na herní projev.

„Zatímco doposud byly přípravné zápasy zpestřením tvrdé přípravy, v dalších už bych rád vyzkoušel hráče na různých postech. Chtěl bych aby se s blížícím se začátkem jara podobala sestava té, která vyběhne v úvodním utkání proti Štěnovicím. Doufám, že všem klukům vydrží zdraví," pravil tachovský lodivod, jenž si pochvaluje atmosféru v kabině.

Do té by měly v pátek ráno vstoupit také největší posily Vaněček a Čada. „Oba jsou kmenovými hráči Sokolova a museli si tam ještě plnit své povinnosti. Od pátku už nám ale budou plně k dispozici. Jsem rád, že naskočí do přípravy a s žijí se s týmem. Jsou to oba kvalitní fotbalisté, kteří by nám měli pomoct hlavně ve středu hřiště," řekl na adresu zkušených posil trenér.

V pátek by se měli hlásit všichni hráči. „Nikdo se neomluvil. Jsem rád, že se soustředění zúčastní i gólman Dan Houdek, který nemůže pro zranění palce u ruky zatím chytat. Jeho přístup mě potěšil, spolu s trenérem brankářů Vláďou Pintířem mu připravíme speciální trénink, ale chce si s námi všechno odběhat. To kvituji," chválil brankáře Vaigl.

Místo plánovaného utkání s V. Plzeň, která musela změnit program, vedení FK hledá na víkend soupeře. „Chtěl bych kvalitu, krajský přebor a výše. Pokud tomu tak nebude, tak sehrajeme modelované utkání," dodal trenér.