Celou soutěž 1. B třídy se pohybovalo mužstvo Sparty Dlouhý Újezd v horních patrech tabulky, útočilo na vedoucí pozici a dlouho tak „živilo" velkou šanci na opětovný návrat do 1. A třídy. Závěr jara ale nezastihlo Spartu v optimální formě a doplatila hlavně na velkou marodku. Přesto anebo právě proto považují v Dlouhém Újezdu konečnou čtvrtou příčku za úspěch. O dění ve Spartě si Deník povídal s mužem nejpovolanějším, předsedou klubu Ludvíkem Jűthnerem.

Jaké byly plány před sezonou, čekal jste, že budete takto vysoko a bojovat o nejvyšší mety?
Po sestupu z 1.A třídy to vypadalo, že se propadneme až do okresních pater. Naštěstí se podařilo stabilizovat kádr mladých kluků a to vše zcelili starší ostřílení borci, jako Radek Bučan, Karel Tůša, Josef Kořínek, Václav Zeman a Petr Houda. Hodně nám pomohl příchod čtyř mladíků z FK Tachov, Miroslav a Lukáš Havlovi, Patrik Hána a Radek Schweiner. S tímto kádrem jsme pomýšleli na umístění n horních patrech tabulky.

Jak byste hodnotil úroveň soutěže, kde hrálo pět týmů z Tachovska?
Myslím si, že skupina A 1.B třídy je nejkvalitnější z těch tří skupin krajské soutěže. Nejlepší zápasy celé sezóny byly odehrány s mužstvy z Tachovska.

Mužstvo má svou kvalitu, ale nevyhnulo se výkyvům. Můžete připomenout zápas, který se Spartě opravdu nepovedl?
Celou sezonu jsme se drželi do 4. místa. Jeden okamžik jsme byli i druzí. Bohužel posledních šest jarních zápasů přišly velké nepříjemnosti v podobě zranění a červených karet, to nám srazilo vaz. Nejhorší pro nás byl podzimní zápas ve Kdyni. Jeli jsme tam v pozici jasného favorita, ale v té době poslední mužstvo nás porazilo 1:0. Tam zklamali naši mladíci.

Celý rozhovor najdete v pondělním vydání Tachovského deníku.