Účastníci okresního přeboru druhé třídy ve fotbalu absolvovali další zkoušku odolnosti, když po páteční dohrávce patnáctého kola následovalo v neděli kolo dvaadvacáté. Opět se zrodily výsledky, které příznivci moc nečekaly.

V tomto „dvojkole" nejvíce ztratil vedoucí Tachov B, jenž si připsal jen bod. Právě Částkov dokázal obrat rezervu o dva body, ale vzápětí inkasoval v Sulislavi šest branek. Okruh kandidátů na sestup a baráž se zužuje. Naopak, nejvíce získaly Konstantinovy Lázně, které z venku dovezly šest bodů.

PÁTEČNÍ KOLO vidělo jen 261 příznivců, nejvíce v Maršových Chodech (55) a nejméně v Sulislavi (21). Padlo v něm 31 branek, nejvíce v Boru (7) a nejméně v Plané a Damnově (3).  Páteční termín některým hráčům „nesedl", rozhodčí jich 27 napomínali a tři museli poslat předčasně pod sprchy.

Velké překvapení se zrodilo v Plané, odkud si Konstantinky odvezly všechny body. Favorizovaní domácí zápas nezvládli, když jim „utekl" začátek zápasu a pak už jen bojovali proti taktickému výkonu Lázní. V rušném utkání bylo uděleno osm žlutých karet, dvě červené viděli hráči hostů Houdek a Matouš Hoffmann. Přesto Konstantinky vedení uhájily a postaraly se tak o velké překvapení (1:2).

Dynamo ve Kšicích bojovalo o záchranu tak jak se má, ale o tom, že odjedou s prázdnou rozhodl v 83. minutě domácí Volf (3:2).

Damnovská tvrz opět padla. Už dávno neplatí, že domácí doma neprohrávají. O výhře Bezdružické Jiskry rozhodl deset minut před koncem T. Blažek (1:2).

Dramatický zápas se hrál v Maršových Chodech, kam přijel vedoucí tým Tachova B. Hosté dvakrát vedli, ale nakonec si odvážejí jen bod, když nezvládli závěr utkání a penaltový rozstřel (2:2, PK 5:4).

Lomští proti nováčkovi ze Záchlumí jen potvrdili, v jaké formě se nachází. Domácí „načali syn a otec Štrejnovi, dílo zkázy pro Lom dokonali Heptík a Vácha (0:4).

Sulislavští stále nevzdávají boj o záchranu, ale utkání s Kostelcem nezvládli. Přestože vedli, tak nemají ani bod. O ten přišli devět minut před závěrečným hvizdem (2:3).

Černošínští se mohou chlubit solidní formou a ani v Boru nezačali špatně. Zatímco oni příležitosti neproměnili, domácí Bor ano. Hosté už jen zkorigovali rodící se debakl na „slušný" výsledek (5:2).

 

NEDĚLNÍ 22. KOLO mělo na programu souboj dvou nejlepších celků soutěže. Do Bezdružic přijela rezerva Tachova a téměř před stovkou diváků domácí Jiskra vyhrála 4:1. Kolo navštívilo 330 diváků, nejvíce právě v Bezdružicích (95) a nejméně v Sulislavi (15). Padlo jen 26 branek, nejvíce se činili střelci v Sulislavi (6) a jen jednu branku viděli v Kostelci. Napomínáno bylo 26 hráčů a vyloučeni  Drozda z Tachova a částkovský Mihál.

Plánští si po „výbuchu" v pátečním utkání alespoň trochu napravili reputaci, když na hřišti Kšic remizovali a po penaltách přivezli dva body. Vyrovnání zařídil osm minut před koncem utkání plánský Tonka (2:2, PK 4:5).

Obrovské překvapení se zrodilo v Sulislavi. Potápějící se domácí deklasovali páteční „hrdiny" z Částkova. Hraničář si sice vyšlápl na lídra, ale v Sulislavi, kde hrál od 53. minuty o deseti, dostal pořádný výprask (6:0).

Tahák kola vyzněl jasně pro domácí Jiskru. Rezerva Tachova tahala za kratší konec. Za stavu 3:0 dokázala vykřesat malou naději, ale domácí už výhru nepustili. Zajímavostí je, že na hřišti se objevili čtyři hráči se jménem Blažek a dva z nich se zapsali do listiny střelců (4:1).

Damnovští si po prohře s bezdružickou Jiskrou spravili chuť proti poslednímu Lomu. Gólově se ale probudili až po půlhodině hry a jeho příznivci čekali určitě větší příděl v síti hostů (4:1).

Borští se vezli z pátku na vítězné vlně a také v Záchlumí se dostali do vedení. Ještě před přestávkou dali druhou branku, ovšem do vlastní sítě. Druhý poločas už vyšli střelci obou týmů naprázdno (1:1, PK 5:4).

Lázně povzbuzené výhrou v Plané i v Kostelci vsadili na disciplinovaná výkon a vyplatilo se jim to. Domácí Kostelec si nedokázal poradit s obrannou hrou soupeře a marně dobýval branku Lázní. Tříbodovou trefu zaznamenal z pokutového kopu Michal Pohlot (0:1).

Dynamu připravili po porážce s Kostelcem hodně studenou sprchu i Černošínští. Studánečtí nezískali v tomto dvojkole ani bod a jejich situace je kritická. V neděli zvlhnul domácím střelcům prach a hosté si po dvou brankách Melicha a jedné Klepsy odvezli tři body (0:3)

Fakta ke všem utkáním a sestavy mužstev uveřejníme ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.