Nováček České fotbalové ligy FK Tachov počtvrté za sebou nedokázal v utkání vstřelit branku a se silnými Jirny prohrál 0:1. O osudu utkání rozhodla branka Melechovského z devatenácté minuty.

V Tachově se po vydatných deštích v minulých dnech „přemístili" aktéři zápasu na umělou trávu a úvod zápasu přinesl vzájemné oťukávání. První vážnější ohrožení branky přišlo v sedmé minutě. Trestný kop domácího Kravara skončil vedle. Zakončení Dvořáka z 12. minuty kryl gólman Víšek. Hosté skórovali ze své první vážnější akce. V 19. minutě obrana Tachova zapomněla na Melechovského a ten přesnou hlavou překonal Houdka – 0:1. Dvě minuty na to zakončoval, tentokrát nohou, opět Melechovský. Střela byla tečována a pozorný Houdek vytěsnil míč mimo tyče. Stejný hráč zahrozil ještě ve 26. minutě, ale bez brankového efektu.

Domácí o sobě dali vědět v 31. minutě, kdy prudká střela M. Šáchy skončila těsně vedle branky. Domácí se tlačili dopředu, ale jejich akce končily většinou nepřesnou přihrávkou. Hosté byli před brankou Houdka důraznější, ovšem ten hlavičku Nevařila a střelu Nečase kryl. Poločas zakončil domácí Šácha střelou nad branku.

Po přestávce začali domácí náporem V 50. minutě hlavičkoval Matas, pět minut na to střílel Šácha. Neujala se ani hlavička Dvořáka a střela Hrdličky. Po třech minutách na hřišti se dostal do zakončení v 66. minutě střídající Folejtar. Jeho střelu vytěsnil Víšek na břevno. Jirny v závěru utkání měly prostor k nebezpečným protiútokům. Po jednom z nich se při zakončení Melechovského vyznamenal Houdek, stejně jako v 80. minutě, kdy se před ním objevil zcela osamocený Vondráček. V závěru měl nejblíže k vyrovnání Matas. Jeho dorážku vykopli obránci před brankovou čarou. Tachované doplatili v utkání na špatnou koncovku a doma opět nebodovali.

„Začali jsme dobře, měli územní převahu, ale z prvního vážnějšího útoku hostů inkasovali. Bylo to ještě po standardní situaci, což je špatně. Pak se trápili, ale v závěru poločasu a ve druhém jsme měli převahu. Co je to platné, když nedokážeme skórovat. Je to už ve čtvrtém utkání, kdy jsme nedali branku. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát," konstatoval smutně trenér Tachova Stanislav Purkart.

FK Tachov – Jirny 0:1
Poločas: 0:1. Branka: 19. Melechovský. Rozhodčí: Ginzel. ŽK: 1:1. Diváci: 251.

Tachov: Houdek – Matas, P. Šácha, Knakal, Habart, Staněk, Kravar (68. M. Šácha), Hrdlička, Dvořák, Tříska (63. Folejtar), Stružka (87. Beneš).