Horní Jadruž – Fotbalisté Chodského Újezda přivítali v dalším kole 1. B třídy na svém trávníku lídra průběžné tabulky, Spartak Klenčí a k zpáteční cestě na Chodsko mu dali „trojku".

Přes nasáklý trávník vodou viděli přítomní velice kvalitní zápas. Běžela dvacátá vteřina a „snajpr" domácích Bezdička minul levačkou branku hostů. Hrálo se nahoru, dolů a byly viděny pěkné fotbalové momenty . Hostující Vl. Čech vyzkoušel pozornost domácího brankáře v páté minutě. Stejný hráč těsně minul hlavou pod příhře Hojdy. Pak Bezdička nedoskočil ostrý centr a jenom „lízl" míč, který skončil v autu. Kanonýr domácích krátce poté nedal zblízka. Jan Sokol v brance Chodů se blýskl zákrokem, když vytáhl „jedovku" J. Pikla. V 39. minutě už ale nestačil na přesnou střelu k tyči P. Pikla – 1:0. Hosté mohli srovnat po rohovém kopu, ale míč šel těsně vedle branky. Dvě minuty před půlí hosté chybovali a po nedorozumění v obraně umožnili Peštovi pohodlně skórovat -2:0. V samotném závěru nedosáhl na centr hostující Řezníček.

Druhou půli začali lépe domácí, J. Pikl mířil vedle levé tyče. V další šanci váhal se střelou Pešta. V 55. minutě rozehráli domácí bleskově míč po ose Pešta, Bezdička a J. Pikl mířil vedle tyče. Chodové se snažili utkání zvrátit, měli často míč na svých kopačkách, ale domácí¨bránili na jedničku. Hulova střela z dálky neměla přesnost , na druhé straně zlikvidoval J. Sokol včasným vyběhnutím šanci Pešty. Pak se hra odvíjela hlavně ve středu hřiště. V dalších minutách šla Trejbalova rána kousek od tyče svatyně hostů. Domácí obranu trápil hlavně štírek Vl. Čech, ale na Slivoněho si nepřišel. Šest minut před koncem utkání padl nejhezčí gól podařeného utkání. P. Pikl dostal ideální míč do běhu, obešel i bezmocného gólmana a pohodlně zavěsil – 3:0. Hosté se nevzdávali, ale obrana domácích jim už nepovolila nic.

„Soupeř těžký a výborný. Utkání to bylo velice kvalitní a muselo se líbit. Měli jsme dnes, na rozdíl od soupeře, i štěstí v proměňování šancí. Krásný zápas, tři body s velice kvalitním soupeřem hodně těší," nešetřil chválou a byl spokojený prezident či jeden z trenérů TJ Chodský Újezd v jedné osobě Jiří Dufka.

TJ Chod. Újezd – Sp. Klenčí 3:0
Poločas: 2:0. Branky: 39. a 84. P. Pikl, 43. Pešta. Rozhodčí: Krauz. ŽK: 1:4. Diváci: 65.
Ch. Újezd: Slivoně – Beneš, L. Pikl ml., Suchý, T. Medek, L. Pikl st., Bezdička (87. J. Tomek), J. Pikl (84. L. Medek), Trejbal, Petr Pikl (89. Čepelák), Pešta. Trenéři Slowik a Dufka.

Stanislav Sýkora