Minulý ročník skončil v červnu vítězstvím Sokola Stráž, který se zapojí příští týden do bojů I.B třídy. Zatímco uplynulý ročník dohrálo třináct týmů, protože Damnov se během zimní pauzy odhlásil a jeho výsledky byly anulovány, nový ročník má v tabulce opět čtrnáct míst.

Sestupující Staré Sedliště a Záchlumí nahradily týmy Tisové a Sokola Trpísty. Další dva nováčkové by měli patřit k favoritům soutěže, z I.B třídy klesly do okresního přeboru TJ Chodský Újezd a Hraničář Částkov.

Atraktivní souboj nabídne hned úvodní zápas, jehož výkop je stanoven na sobotu 19. srpna v 15 hodin. Domácí Konstantinovy Lázně, které dlouhodobě hrají v horních patrech tabulky a poměrně nedávno si rovněž zkusily I.B třídu, hostí na svém stadionku hráče Chodského Újezdu.

Další tři zápasy začínají v sobotu v 17 hodin. Do Černošína zajíždí další z favoritů, Tatran Přimda. Přimdští měli skvělé jaro a jistě budou chtít navázat na suverénní výsledky. V Halži se představí Kostelec, který dlouho bojoval se Stráží o první příčku v uplynulém okresním přeboru. A poslední sobotní utkání postaví proti sobě fotbalisty ze Kšic a Bezdružic. Výkony bezdružické Jiskry byly v uplynulém ročníku tak trochu zklamáním, samotný tým jistě pomýšlel na vyšší příčky, uvidíme, jak si povede letos.

Předehrávané třinácté kolo pokračuje v neděli 20. srpna. Od 15 hodin se ve Stříbře proti rezervě tamního Baníku představí nováček, Zetor Tisová. A ve stejnou dobu nastoupí další nováček, Trpísty, na domácím hřišti proti favorizované Studánce. Kolo uzavře v neděli od 17 hodin v Maršových Chodech souboj Částkova a Lomu.

Kladruby nabídly bohatý pouťový program
FOTO: Černobílá kafírna nabídla pouťové koláčky i kávu