Fotbaloví příznivci se mohou těšit na okresní derby v 1. A třídě. Do Chodové Plané přijede TJ Chodský Újezd. Utkání se hraje v sobotu od 14.30 hodin.

Oba týmy v úvodním kole remizovaly, Slavoj na hřišti v Nýřanech (1:1) a Chodský Újezd doma s Nýrskem (0:0). Podle postavení v tabulce jsou Dufkovo hoši favoritem.

„My se úlohy favorita nezříkáme, ale víme, že v derby se může stát ledacos," poznamenal trenér hostů Jiří Dufka. Jeho protějšek si odbude premiéru. Saša Suk sledoval úvodní duel jara na dálku, byl v době utkání s Nýřany na dovolené.

„Jdeme do derby s odhodláním zvítězit. Na soupeře jsme připraveni, jde jen o to aby hráči přenesli mé pokyny na hřiště a plnili vše co jim řeknu," pravil kouč Chodové Plané, který byl v „dávných dobách" hodně impulsivní a v tomto ohledu se nezměnil.

„Zdá se mě ten „čtvereček", co je pro mne vymezený nějak malý, ale uvidíme," pravil s trochou nadsázky trenér Slavoje. „Máme hodně úzký kádr, budu čekat, zda nám Mariánky vyjdou vstříc a uvolní dva mladé hráče. „My chceme vyhrát, i když je Chodský Újezd favoritem," neskrýval odhodlání Suk.

Zápas řídí trojice arbitrů Maroušek – Bureš, Sladký.