– O víkendu bylo sehráno poslední podzimní kolo okresního přeboru druhé třídy. Fotbalisté se ale k zimnímu spánku neuloží, mělo by se předehrávat úvodní kolo jarní části. Vše je ale odvislé od počasí. Ve třináctém kole se nečekalo zaváhání Kšic. Příznivce na mnoha hřištích potěšila produktivita kanonýrů. Ostře sledované utkání Damnov – Bor mělo dramatický průběh se šťastným koncem pro hosty. Střelecké kopačky mají obuté plánský F. Peklo, který v minulém kole zaznamenal hattrick a v tomto dokonce čtyři branky. Stejně úspěšný byl i Boček. Hattrickem se také blýskl bezdružický Lukáš Čada.

V kole padlo 37 branek, nejvíce osm jich viděli fanoušci hned na třech místech, v Maršových Chodech, Damnově a Plané. Nejméně se „pochlapili" střelci v Konstantinových Lázních a ve Kšicích (2). Do ochozů přišlo 315 příznivců, nejvíce jich navštívilo zápas v Damnově a nejméně pak přišlo překvapivě do Bezdružic a Maršových Chodů (25). Napomínáno bylo 26 hráčů, jediným hříšníkem byl Vl. Svoboda ze Stráže.

V posledních kolech se bezdružická Jiskra dostala opět do pohody a sbírá body jak jsme u ní byli zvyklí. Tentokrát měla úlohu o něco snazší, do Bezdružic zavítal poslední celek soutěže. Studánka už ve druhé minutě inkasovala a do poločasu lovil gólman Dynama míč ze své sítě ještě třikrát. Bylo rozhodnuto a podle toho se také odvíjel druhý poločas (6:0).

Kostelečtí se v posledních kolech zvedli, opakem byl Černošín. Ve vzájemném měření sil ale bylo vše opačně. Do vedení šli hosté, ale Kostelečtí gólem do šatny srovnali. Oba týmy se potýkají s malou střeleckou produktivitou a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Tři body hostům zajistil v 75. minutě Turek (1:2).

Do Maršových Chodů přijel bojovat s rozjetým Hraničářem celek Sulislavi, ale jeho odhodlání vzalo brzy za své. Částkovský Boček dal během 28 minut! čtyři branky a bylo „vymalováno". Představení kanonýra vzalo hostům jakoukoliv, i tu nejmenší naději na úspěch (6:2).

„Sousedské" derby přilákalo do Damnova osmdesát příznivců, kteří moc fotbalové krásy neviděli, ale „užili" si dramatický průběh. Domácí šli ve 12. minutě do vedení, ale o minutu později bylo srovnáno. Tři minuty na to už ale Damnov opět vedl zásluhou Šályho, který se trefil ještě jednou. Borští se ještě prezentovali gólem do šatny. Po přestávce srovnal v 65. minutě Blažek a nastartoval k obratu. Šest minut před koncem strhli Borští Hocmannem vedení na svou stranu a pojistku přidal v 90. minutě Blažek (3:5).

Planá hostila nováčka z Erpužic a nedala soupeři šanci. Domácí příznivci viděli jasnou výhru svého celku a gólové galapředstavení mladého Pekla (7:1).
Konstantinky dobývaly obranu nováčka ze Stráže a ten kapituloval až po vyloučení obránce Svobody. Lázně si dvěma slepenými góly v samém závěru zajistily zisk tří bodů a titul „půlmistra" (2:0).

Jediný nerozhodný výsledek se zrodil ve Kšicích. Motor si na favorita „vyšlápl" a vedl už od čtvrté minuty. Domácím se podařilo vyrovnat až v 81. minutě a navíc se už nezmohli. Záchlumí si tak odvezlo cenný bod (1:1, PK 6:5).

Fakta k utkáním a sestavy všech týmů najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.