– Účastníci okresního přeboru druhé třídy ve fotbalu absolvovali „anglický" týden, když se dohrávalo odložené 14. kolo a o víkendu na ně čekalo jedenadvacáté kolo soutěže. Oba hrací dny se neobešly bez překvapení. Příznivci si nemohli stěžovat ani na nedostatek vstřelených branek.

Ve středeční dohrávce kompletního 14. kola padlo 28 branek, nejvíce v Kostelci (7) a nejméně v Záchlumí (1). Kolo navštívilo  378 diváků, nejvíce v Záchlumí (85) a nejméně ve Studánce (30). Napomínáno bylo 29 hráčů, nikdo nebyl vyloučen.

Největší překvapení se zrodilo v Záchlumí, kde dosud nevýrazný Motor zvítězil s J. Bezdružice. Jedinou branku zápasu dal zkušený M. Štrejn starší. Lomští vybojovali dva body s Částkovem a to lze považovat za druhé překvapení kola. Až na utkání v Černošíně, kde vyhrály Kšice, zůstali body na domácích trávnících.

Tahák kola se hrál v Tachově, kam k utkání s vedoucím celkem přijela třetí Planá. Na první branku čekala šedesátka příznivců více než hodinu, aby se pak rozhodlo během osmi minut. Domácí rezerva šla do dvoubrankového vedení, Plánští hned kontrovali, ale pak už se skóre neměnilo (2:1).

Černošín si „vylámal" zuby se Kšicemi, které se v posledních kolech rozstřílely. Domácí šli sice v 10. minutě do vedení, minutu na to ale Kšice vyrovnaly a po přestávce už stříleli jen hosté (1:3).

Kostelec vedl už ve druhé minutě a Damnov se pro něj ze šokujícího úvodu už nevzpamatoval. Domácí po delší době vstřelili v utkání více než dvě branky (5:2).

Částkovský Hraničář ukázal v Lomu, že formu stálé hledá. Domácí „urvali" dva body, když zvládli penaltový rozstřel (2:2, PK 5:4).

Před vynikající návštěvou se odehrálo „sousedské" derby, které ale bylo chudé na góly. O dramatické momenty před oběma brankami nebyla nouze, ale rozhodnutí přišlo až v 72. minutě zásluhou záchlumského matadora M. Štrejna staršího. Střelci Jiskry vyšli naprázdno a to se rozhodně nečekalo (1:0).

Přímý souboj o záchranu se odehrál na „kopci" ve Studánce. Hosté šli v závěru poločasu do vedení, ale Dynamo ještě před odchodem do kabin srovnalo. Domácí skórovali v 70. minutě Šolteszem. V dramatickém závěru výhru a tři důležité body uhájili (3:2).

Lázně se na svého soupeře „vyspaly" a Borští tahali za kratší konec. Skóre zápasu otevřel zkušený Rašín a po přestávce přidal další branku M. Pohlot. V 70. minutě zdramatizoval utkání borský L. Zeman, ovšem domácí kontrovali Hampapou (3:1).

21. kolo: Padlo v něm 32 branek, nejvíce v Maršových Chodech (9) a nejméně v Tachově (2). Zápasy vidělo 280 příznivců, nejvíce jich přišlo do Plané (82) a nejméně do Lomu a Lázní (30). Rozhodčí napomínali 19 hráčů a jediným hříšníkem, který viděl červenou kartu, byl kšický Volf.

Kšičtí se v Boru neprosadili, svůj střelecký prach pravděpodobně „vyplýtvali" ve středu v Černošíně. V prvním poločasu na tom nebyli lépe ani domácí a tak se příznivci dočkali první branky takřka po hodině hry. Trefil se Jutka a „založil" tak na výhru svého týmu. Hosté v koncovce propadli a Bor si po prohře v Lázních své příznivce alespoň trochu udobřil (3:0).

Favorizovaná Planá se prosadila už v desáté minutě Peklem, který si tak „zadělal" na pozdější hattrick. Sulislav po změně stran snížila na rozdíl jedné branky, ovšem pak začal úřadovat domácí peklo. Dvěma trefami zkompletoval svůj hattrick a vzal hostům šanci na bodový zisk (4:2).

Bezdružičtí přijeli do Lomu ve značně „okleštěné" sestavě a na tři body se hodně nadřeli.  Lom, který bojuje o záchranu, toho nevyužil a vyšel naprázdno. Před přestávkou skóroval Korynta a když se trefil Bastl, zdálo se být rozhodnuto. Domácí ale snížili zkušeným Petráškou, vyrovnat se jim už nepodařilo. Jiskra tak v tomto utkání získala „povinné" body (1:2).

Částkovský Hraničář marně hledá formu z podzimu a dokázal to i v Maršových Chodech, kam zavítal Damnov. Hosté si naopak vzpomněli na svůj dřívější střelecký apetit a jen potvrdili domácí mizérii. Rozhodnuto bylo už do přestávky, kdy Damnovští dali pět branek, Hraničář jen jednu a kalich hořkosti si vypil ve druhém poločasu. Damnov vstřelil další dva góly a připravil Částkovu jednu z největších porážek na domácím trávníku (2:7).

Černošínští své příznivce nechali zapomenout na středeční prohru se Kšicemi. V duelu se Záchlumím se prosadili gólově už v deváté minutě Chládkem  a  o zisku tři bodů rozhodli prakticky do poločasu. Po přestávce zisk tří bodů jen potvrdil Solový. Motor zklamal a marně hledá nováčkovský elán z podzimní části soutěže (4:1).
S

uverénně vedoucí rezerva Tachova přivítala na svém trávníku Kostelec a hosté si určitě nedělali velké naděje na bodový zisk. Vždyť přijeli na hřiště prvního celku. Opak byl pravdou. Nadšeně bojující Kostelec „držel" dlouho nejtěsnější vedení Tachovanů, které zařídil ve 25. minutě Kotva. Domácí branka uklidnila až moc a další šance už v góly nepřetavilo. Hosté byli za svou bojovnost odměněni v 70. minutě, kdy se trefil P. Andrle a postaral se tak o největší překvapení kola. Domácí rezerva už totiž nestačila na vyrovnání odpovědět. Drama přinesly i penalty  (1:1, PK 9:8).

O další nečekaný výsledek se postarala mužstva Konstantinových Lázní a Studánky. Dynamo si překvapivě odvezlo všechny body, když průběh utkání ovlivnila branka hostů ze druhé minuty. Domácí svého soupeře pravděpodobně nevzali vážně a Studánka bojující o záchranu je potrestala (1:3).

Fakta k zápasům a sestavy z obou kol najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.