Vstup do nového ročníku fotbalové 1. A třídy přimdskému Tatranu stejně jako v minulé sezoně nevyšel. Na domácím trávníku podlehl TJ Zruč 1:3.

Domácí začali lépe, vytvořili si územní převahu, ale jejich akce většinou končily před pokutovým územím soupeře. První vážnější příležitost měli tak paradoxně hosté,  Engermaier ve slibné pozici netrefil mezi tyče. Nedlouho poté následoval trestný kop přimdského Zámečka, ale jeho pokus se nevešel mezi tyče. V 15. minutě poslal střelu na branku Zruče Malý, ale jeho dělovku míříci pod břevno gólman Klik vytáhl nad branku. V dalších minutách sice měli Přimdští míč častěji na svých kopačkách, ovšem nedokázali si vypracovat brankovou příležitost. Ve 29. minutě přišlo na opačné straně  varování, Karpíšek zahodil „loženku". O čtyři minuty později se ale křížnou střelou trefil Egermaier a hosté šli do vedení – 0:1. Po třech minutách hlavičkoval Coufal nad branku a stejně se vedlo i zručskému Egermaierovi, který dělal zadákům Tatranu nemalé starosti. Ve 37. minutě tohoto agilního borce Tatran neuhlídal a hosté vedli 2:0.

Úvodní patnáctiminutovka druhého poločasu přinesla atraktivní fotbal a rušno bylo před oběma brankami. Tatran začal náporem a ve vzdušných soubojích se Hečko a Krýsl sice prosazovali, ale jejich hlavičkové pokusy si cestu mezi tyče nenašly. V této fázi hosté hrozili jen protiútoky a po jednom z nich se v 51. minutě ocitl v obrovské šanci Egermaier. Trestuhodně zahodil a Sopko měl blízko k naplnění pořekadla nedáš, dostaneš. V rozhodující chvíli si ale nezpracoval ideálně míč a obrana Zruče nebezpečí odvrátila. Nápor Tatranu trval, Zámeček ještě střílel nad branku, Tatran se ale dočkal v 61. minutě. Hlavou se prosadil Hečko 1:2 a vykřesal domácím naději. Trvala však jen devět minut. Agilní Egermaier potrestal nedůslednost Tatranu v obranné činnosti a naplnil hattrick – 3:1. V dalším průběhu zápasu přibylo na obou stranách více nervozity, ostřejších zákroků a rozhodčí Duda vytahoval žluté karty. Tatran se už nedokázal zkoncentrovat a i přes velkou bojovnost a nasazení chyběla přesnější přihrávka a zakončení. Hosté často chodili do otevřené obrany a vypracovali si několik příležitostí, které však nevyužili. V 70. minutě šel sám na Hlaváčka zručský Karpíšek, střílel vedle. Trestný kop přimdského Brouzdy skončil nad brankou, na opačné straně zase hosté trefili Huclem jen tyč. V 81. minutě nedasl Zámeček mezi tyče. Pak už přišly jen šance Zruče a marná snaha domácích zdramatizovat zápas. Egermaier pálil nad břevno a Karpíška vychytal Hlaváček. V samotném závěru vznikla ještě strkanice hráčů obou týmů, kterou trojice rozhodčích „spacifikovala" a mužstvo Zruče si na své konto připsalo první tři body.

Tatran: Hlaváček – Sopko, Opava, Teplárek, Zámeček, Karásek (72. Růžička), Krýsl, Brouzda, Mucha (46. Hečko), Malý, Coufal. Trenér Sopko.