Malše Roudné – Vítězná série FK Tachov skončila na jihu Čech. Přesto, že byli hosté lepším týmem, domácí dokázali při protiútocích potrestat chyby favorita a překvapivě vyhráli 5:3.

Hosté měli katastrofální úvod a už ve druhé minutě inkasovali z kopačky Lovičky – 1:0. Hosté zapnuli, ale jejich velkou překážkou byl gólman Hajdušek, který vytáhl střelu Hudce. Tachov se dočkal gólového zápisu ve 24. minutě, kdy po akci Hudce „vymotal" domácí obranu i s gólmanem Kovařík a vyrovnal na 1:1. V dalších minutách centrovaný míč Hudce sebral z hlavy Knakala výborný brankář. Hosté měli v této fázi utkání hodně navrch, ale jejich koncovka byla špatná. Domácí zahrozili ve 39. minutě Průchou, jeho střela šla těsně vedle. Jihočeši se dočkali ve 42. minutě, kdy se parádně trefil Trněný – 2:1.

Po přestávce hosté na soupeře doslova vlétli, ovšem vyrovnání se nedočkali. V rozmezí mezi 51. – 53. minutou si vybrali hosté v obraně oddychový čas a Malše se zásluhou dvou tref Lovičky ujala vedení 4:1. Pro hosty mohlo být ještě hůře, když vše vrhli do útoku a zapomínali na zadní vrátka. Domácí šli tři na Krále a Otépka trestuhodně poslal míč do rukou Houdka. Vzápětí přišel protiútok a Kovařík byl zkosen v šestnáctce. Pokutový kop proměnil Knakal – 4:2.

Od 60. minuty už hrál Tachov jen na tři obránce a podle toho také vypadalo dění na hřišti. Jihočeši chodili do otevřené obrany a hosté dobývali branku Hajduška. Knakal střílel těsně vedle, na druhé straně před Houdkem byla „trma, vrma" a na poslední chvíli zachraňoval Šácha. V 82. minutě byl nedovoleně zastaven Knakal, míč si na penaltu postavil Hudec a proměnil – 4:3. Blízko k vyrovnání měl Tachov po akci Sadílka, který ještě předložil Kovaříkovi a ten trefil jen boční síť poloprázdné branky. Poslední minuty už hrál Tachov vabank. Po jedné akci domácích zasahoval Houdek, ale v nastaveném času už nestačil na střelu Jasanského.

„Do zápasu jsme vstoupili nekoncentrovaně a prakticky z prvního útoku domácích inkasovali. Potom jsme byli po celé utkání herně lepším mužstvem, ale velmi těžko překonávali obranný val soupeře. Ten nás zlobil z protiútoků a naše hrubé chyby v obraně potrestal. Za stavu 3:4 měl Kovařík na noze vyrovnání, ale čtyři minuty před koncem netrefil odkrytou branku. V poslední minutě jsme inkasovali pátou brankou. Přesto, že jsme byli po herní stránce kvalitnějším týmem, domácí naše hrubky dokázali potrestat a proto takový výsledek," zhodnotil utkání zklamaný trenér hostů Zdeněk Michálek.

Fakta a sestavu najdete v pondělním vydání Tachovského deníku. 

Jan Vydra