A zůstat by na něm měli i po utkání se San Marinem. Češi jsou proti soupeři, který je v žebříčku FIFA na 204. místě a ve skupině bez bodu a se skóre 2:38 beznadějně poslední, jasným favoritem.

Navíc San Marinu budou chybět dvě opory – útočník a kapitán Matteo Vitaioli a veterán týmu Andy Selva, který s 73 odehranými zápasy a osmi vstřeleným góly drží národní rekord.

Podle záložníka českého týmu Jakuba Jankta čeká tým trenéra Jarolíma dobývání sanmarinské defenzivy. „Bude to podobné jako v prvním zápase v San Marinu – soupeř se zatáhne do bloku a my budeme útočit do plných,“ říká fotbalista italského Udine, který v české reprezentaci debutoval právě proti nedělnímu soupeři.

Český tým po zdlouhavém cestování z Ázerbájdžánu dorazil do Plzně v pátek nad ránem.

„Do postele jsme se dostali kolem půl sedmé. Jsme unaveni, ale věřím, že za dva dny dobře zregenerujeme, na zápas budeme dobře připraveni a s kvalifikací se rozloučíme výhrou,“ říká Jankto.

Český tým bude mít v Plzni v zádech podporu domácího publika. Otázkou zůstává, nakolik se tribuny Doosan Areny zaplní – utkání postrádá náboj, odradit může pozdní začátek zápasu (20.45) i vyšší cena vstupenek (190, 390 a 590 Kč).
„Těžko odhadnout, kolik lidí přijde, lístky nejsou zrovna levné. Já ale věřím, že i přesto si fanoušci v Plzni cestu na stadion najdou,“ doufá Jakub Jankto.

Dobrou zprávou je, že majitelé permanentek, držitelé platební karty FC Viktorie Plzeň a fanoušci, kteří si zakoupili vstupenky na utkání MOL Cupu s Opavou, mají možnost si lístky na zápas se San Marinem pořídit na pokladnách stadionu za zvýhodněnou cenu – 100, 200 a 300 korun.

Zápas vysílá živě ČT sport, rozhodčím je Alex Troleis z Faerských ostrovů.