V čele komise rozhodčích stál sedm a půl roku. Letošní sedmý ročník republikového turnaje rozhodčích O putovní pohár města Tachova byl v této funkci jeho posledním. V restauraci Baileys se při slavnostním vyhlášení turnaje opět skandovalo „Ardy, Ardy“. Bylo to tak ocenění hlavně jeho úsilí při organizaci tohoto už tradičního a vysoce prestižního setkání rozhodčích z celé republiky. S jeho odchodem z funkce předsedy se nabízí otázka, zda nekončí také tradice tohoto turnaje. Proto jsme se zeptali, nejen na to, muže nejpovolanějšího, právě Aurela Ardeleanu.

Co vás vedlo po 7,5 letech ukončit činnost v komisi rozhodčích při OFS Tachov jako předseda a odcházíte i z komise? Pravděpodobně jsem už neměl co nového předat rozhodčím a končím i ve výkonném výboru OFS Tachov.

Sedmý ročník turnaje O putovní pohár města Tachova je už minulostí. Je známo, že bez nadsázky leží jeho organizace na vašich bedrech. Jak jste byl spokojený s jeho průběhem po sportovní i společenské stránce? Po sportovní i společenské stránce jsem určitě spokojen. Myslím si, že po ohlasech přímých účastníků turnaje, jsme organizaci zvládli. Při této příležitosti se v Tachově schází nejen mnoho známých rozhodčích, řídících naši nejvyšší i mezinárodní soutěže, ale i funkcionářů z prostředí ČMFS. Velké poděkování patří firmě NYSADE, která zajistila v restauraci Baileys výborné pohoštění, obědy i večerní raut. Tento turnaj by se jistě nekonal bez podpory Města Tachova, PREOS – WEST a.s. Halže, MVDr. Františka Kryse, klempířství Miroslava Nováka, Slávy Švagra, Štefana Berčíka a samozřejmě fotbalového svazu v Tachově. Všem patří moje poděkování.

Nabízí se otázka, zda s vaším odchodemz funkce a komise také nekončí tradice tohoto turnaje. Jak to vidíte? Přestože jsem ukončil svoji činnost v komisi rozhodčích, budu turnaj organizovat i nadále. Turnaj má už jasný přívlastek republikový. Letos přijeli rozhodčí i z Brna. O klání je tak velký zájem. Neuvažujete o jeho rozšíření? Uvažoval jsem o rozšíření. Bohužel, turnaj je pouze jednodenní a z časových důvodů to není možné.

Kdo vás vystřídá na postu předsedy komise rozhodčích? Na funkci předsedy komise rozhodčích je navržen Milan Vocelka. Tento návrh podléhá schválení ve výkonném výboru OFS Tachov, jehož zasedání se uskuteční 30. ledna. Určitě má na co navazovat, ale kde vás v současné době pálila nejvíce bota.

Co by měl udělat jako první krok po nástupu do funkce? Nejvíce mě trápil úbytek rozhodčích a nesportovní chování některých členů fotbalových oddílů a diváků vůči rozhodčím. První krok bude záležet na něm, ale nejtěžším úkolem bude sehnat dostatek rozhodčích.

Jak byste hodnotil výsledky voleb na valné hromadě v Kostelci na sklonku loňského roku? Myslím si, že není ke škodě obměna. Celému výkonnému výboru přeji hlavně pevné nervy při jeho práci.

Kdo má podle vás z rozhodčích na Tachovsku největší předpoklady dostat se do krajských soutěží? Myslím si, že pokud nepřijdou noví rozhodčí, minimálně dva roky nemáme na okrese nikoho, kdo by mohl postoupit do kraje.

Kam bude směřovat vaše práce v nejbližší budoucnosti? Jsem členem komise rozhodčích a delegátem krajského fotbalového svazu. Pokud bude mít nově sestavená komise rozhodčích v okrese zájem, budu nápomocen.