Los pátého kola přidělil mužstvu TJ Rozvadov za soupeře momentálního lídra soutěže 1. A třídy TJ Zruč. Domácí dokázali otočit nepříznivý stav a po výhře v Rokycanech zdolali dalšího favorita 2:1.

Rozvadovští se pustili do soupeře bez respektu a patřili jim úvodní minuty zápasu. Po hříchu ale slibné akce Horáčka a Bečváře do gólové koncovky nedovedli. Běžela devátá minuta a hosté z prvního vážného útoku šli střelou zcela volného  Karpíška na hranici šestnáctky do vedení – 0:1. Lídru soutěže narostla křídla a převzal otěže zápasu. Rozvadovský gólman Benda musel řešit několik ošemetných situací, když největší šanci měl v 11. minutě Hucl. Benda jeho prudkou střelu vyrazil a stejně si počínal i při pokusech Karpíška, Boháče a Husníka. Domácí se po několika minutách zvedli a byli to oni, kdo měl v dalších minutách brankové příležitosti k vyrovnání. Tutovku zahodil ve 22. minutě Slowik, kdy šel sám na gólmana, jeho slabé zakončení Hodan kryl. Zruč se snažila ohrožovat svatyni Rozvadova, ale ojedinělé pokusy končily nepřesnou střelou. Za to před její brankou bylo stále rušnu a vyrovnání viselo ve vzduchu. Od 26. minuty, kdy Slowikovu tečovanou střelu „lovil brankář Hodan na brankové čáře jako horký brambor, si Rozvadov vypracoval několik příležitostí, ale Janoušek hlavou a Petr Hobza sám před gólmanem nedali. Hobzovu střelu vytěsnil Hodan na tyč. Stejný hráč neskóroval ani po akci Mráčka.

Petr Hobza si vše vynahradil po přestávce a načal velký obrat. V 51. minutě jej uvolnil Slowik a „hroťák" Rozvadova přesnou střelou k tyči vyrovnal – 1:1. Hosté se v 55. minutě  snažili o kontr, ovšem střela střídajícího Poláka skončila nad brankou. V dalších minutách na hřišti kralovali domácí a svůj tlak korunovali brankou. Přesně po hodině hry napřáhl Janoušek, jeho dělovku gólman jen s námahou vyrazil před sebe a Horáček poslal míč pohotově do sítě – 2:1. Hosté byli jako opaření a dlouho se nemohli ze šoku vzpamatovat. Rozvadov měl navrch a od další branky nebyl daleko. Slibné příležitosti Horáčka, Janouška a Hobzy ale nyvýšení skóre nepřinesly. Gólem neskončil ani protiútok čtyř hráčů Rozvadova na jediného obránce, Mráček nedokázal přesně přihrát. Schylovalo se k dramatické a nervozní koncovce, ve které sice už příznivci góly neviděli, ale tři hráči museli předčasně pod sprchy. Nejdříve v 84. minutě šel sám na gólmana Mráček a zručský Mastný jej poslal nedovoleně na zem. V nastavení viděl červenou kartu domácí Viterna a o minutu později zručský Hucl.

TJ Rozvadov – TJ Zruč 2:1
Poločas: 0:1. Branky: Petr Hobza, Horáček – Karpíšek. Rozhodčí: Pásek. ŽK: 1:2. ČK:  1:2 (90+1;. Viterna – 84. Mastný, 90.+2 Hucl). Diváci: 320.

Rozvadov: Benda – Viterna, Horáček, Janoušek, Slowik, Pavel Hobza, Bečvář, Mráček, Petr Hobza (90. Bizoň), Čížek (46. Korč), Křehlík. Trenér Chada.