Lídr 1. A třídy v kopané, tým TJ Rozvadov, nesplnil stoprocentně roli favorita a ztratil „bodík" na hřišti sestupem ohroženého Mochtína. Hosté vedli v samotném úvodu pohodově 2:0, potom nepochopitelně vypnuli a dovolili ještě do přestávky dvěma slepenými brankami domácím vyrovnat. Ve druhé půli se už skóre nezměnilo a hosté si pak za úspěšné penalty připsali druhý bod.

Rozvadovští nastoupili bez pracovně vytíženého Viterna a zraněného Žemličky. Přesto do zápasu vlítli a v páté minutě šli do vedení brankou Hutty. Domácí nenacházeli recept na hru hostů a ti navýšili ve 13. minutě na rozdíl dvou branek. Za faul na Čížka nařízenou penaltu proměnil Křehlík. Poté ještě chvíli trval tlak hostů, ale po půlhodině lídr soutěže zkratoval. Přestal hrát a začal mít potíže s houževnatě a tvrdě hrajícími domácími, kterým usnadnil během šesti minut smazat dvoubrankové manko. Dvakrát se trefil T. Babka.

Druhá půle už neměla takový průběh jako první. Domácí byli „na koni" a Rozvadovští dále pokračovali v mizerném výkonu. Kromě trestného kopu domácího Staňka žádně akce, které by byly gólové, se nezrodily. Mochtínští uhájili v normální hrací době cennou remízu. Na řadu přišly pokutové kopy. Za domácí neproměnil Staněk a rozhodují trefu hostů zaznamenal Hutta.

„Po dobrém začátku a dvou rychlých brankách jsme nepochopitelně vypnuli. Nechali tak soupeře dostat do hry a ten toho také využil. Potom už jsme se do tempa nedostali a odehráli zbytek zápasu velice špatně. Byl to jeden z nejhorších výkonů v soutěži. Věřím, že se z toho dostaneme co nejrychleji a v příštím zápase, kdy hrajeme o první místo s „Horšákem", bude výkon daleko lepší," pravil k utkání trenér Rozvadova Miroslav Chada.

Sokol Mochtín–TJ Rozvadov 2:2 (PK 4:5)
Poločas: 2:2. Branky: 36. a 42. Babka – 5. Hutta, 13. Křehlík (PK). Rozhodčí: Plzák. ŽK: 4:2. Diváci: 60.

Rozvadov: Benda – Hutta, Kabourek, Bronec, Hobza, Janoušek (68. Svoboda), Slowik, Mráček, Čížek, Křehlík, Karban (46. Horáček).

Stanislav Sýkora