V západočeském divizním derby mezi FK Tachov a TJ Sušice více příznivců čekalo jasnou výhru domácího celku. Opak byl pravdou, ale výsledek 3:2 neodpovídá obrazu hry. Domácí na trávníku dominovali a předváděli výborný fotbal. Tachované v tomto utkání nevyužili množství příležitostí. I když mohl být z pohledu fanoušků FK výsledek výraznější, ti přítomní v ochozech ale často akcím Tachovanů tleskali na otevřené scéně.

Spokojený byl i trenér domácích Zdeněk Slowik. Mužstvo utkání zvládlo. Má svou vnitřní sílu a předvedlo herně velmi dobrý výkon. Že je výsledek takový, je už další věc. Takový je někdy fotbal. Kluci dokázali otočit nepříznivý stav a to je pro mne cennější, než kdybychom dali soupeři ranec," řekl k utkání Slowik.

Skóre zápasu otevřel v osmé minutě Tomáš Habart. „Šel jsem za balonem, proti vyběhl obránce a i gólman. Došlo tam mezi nimi k nedorozumění, ani jeden míč neměl a mě už nezbývalo než ho „uklidit" do branky," popsal svou trefu pravý záložník FK Tachov, jenž „jezdil" hlavně po své pravé straně. Byl k neudržení a k vývoji skóre pravil. Za nepříznivý vývoj jsme si mohli sami.

Měli jsme dost šancí abychom vedli alespoň 3:0. Já sám jsem měl ještě v prvním poločasu jednu šanci, ale míč jsem dostal trochu za sebe. Měl jsem to ale líp řešit, míč si zpracovat a ne ho hrát z první," měl jasno Habart, jenž popřel, že by se v kabině o přestávce odehrála nějaká bouřka. „Bouřka v kabině nebyla, spíše nás trenér uklidňoval, že máme na to, abychom ten zápas zvládli. Měl pravdu. Po přestávce jsem měl několik průniku, ovšem vždy mě tam někdo z obránců strčil nohu a střely zablokoval. Možná, že to chtělo si míč zaseknou a vyřešit to jinak. Výhra mě ale určitě potěšila více, než kdyby to bylo třeba 6:0. Za stavu 3:2 pro nás už jsem věřil, že zápas zvládneme, jen jsem čekal, že dáme ještě jednu „pojistku". Soupeř mě překvapil, že se snažil pořád hrát dopředu, i když se mu to moc nedařilo," dodal Habart.

Tříbodovou trefu zaznamenal Jaroslav Sadílek, který po gólu proti Petřínu čekal na další zápis do listiny střelců jen dvě kola. Už v prvním poločasu měl smůlu, když jeho hlavička skončila na tyči. V 61. minutě ale přišla jeho chvíle. „Dostal jsem míč od „Strouhy" (O. Stružka) a dával jsem si hodně záležet, abych z voleje trefil dobře míč a mířil jsem na zadní tyč," popsal rozhodující branku zápasu pracovitý střední záložník.

Příznivci pak viděli tradiční oslavu branky. „Přemet jsem dělal už dříve, s Petřínem jsem na něj nějak zapomněl, ale teď to byla taková euforie, radost byla veliká," popsal oslavu gólu zkušený hráč, který si pochvaluje atmosféru v týmu, podmínky, které v Tachově jsou a podle svých slov by se nebránil dalšímu působení v Tachově. Oslavu gólu zakončili domácí „valnou hromadou", která zavalila šťastného střelce.

„Máme to vychytané z Chrástu, kluci z Tachova se toho chytli a vždy ten první hráč na střelci dělá „záchranu", aby se ten úplně vespod neudusil. Radost byla veliká, takže to muselo zase přijít," popsal oslavu gólu Sadílek, jenž věří ve vnitřní sílu mužstva a byl by rád, kdyby v Jindřichově Hradci celek své kvality potvrdil.