Pomalu začíná jít do tuhého, úvodní zápas jarní části divize se blíží a příznivci Tachova s očekáváním sledovali prověrku proti kvalitnímu celku přeboru Sj. Koloveč. Dosavadní výsledky domácího celku mnoho optimizmu nedávaly, ale zápas se Slavojem ukázal herně i výsledkově, že mužstvo se na jarní boje poctivě připravuje. Výsledek 5:0 překvapil mnohé odborníky i fanoušky.

Domácí Tachov v sestavě Bobčík – Ruda, Tušl, Kaše, Viterna, Habart, Šácha, Mančál, Dvořák, Malý, Žemlička s náhradníky Foldeši, Bořil a Pták předvedli solidní výkon. Po dvou gólech Žemličky a Malého a jednou trefou Bořila vyhráli vysoko 5:0. Spokojený mohl být i trenér Tachovanů Zdeněk Bečka.

„Po několika prohrách může klukům výhra pomoci už v tom, že byla podpořena dobrou hrou. Hráči se tak mohou přesvědčit, že jejich úsilí v tréninku není vniveč. Samozřejmě mám radost, ale důležitý bude výsledek až prvního jarního zápasu s Benešovem," naznačil kouč, jakou dává výsledku důležitost.

 „V naší hře se objevilo plno věcí, které nacvičujeme v tréninku. V utkání jsme ještě neproměnili několik příležitostí, trefovali i konstrukce branky. Hosté měli za stavu 4:0 pro nás také nějaké gólovky, ale neproměnili. Výsledek tak mohl být na branky o hodně bohatší," pravil k utkání Bečka.

Tachovany čeká další zápas  v sobotu od 14.00 hodin s třetiligovým celkem Karlových Varů.