Momentální forma a výsledky z posledních kol favorizují v západočeském derby fotbalové divize FK Tachov – FC Rokycany domácí tým. Hosté jsou pro Tachovany „oblíbeným" soupeřem a příznivci by se určitě nezlobili, kdyby tomu tak bylo i v sobotním podvečeru.

Odhodlání domácích je podle trenéra Zdeňka Slowika (na snímku) o to větší, že si jeho svěřenci přivezli z Čížové prohru 1:0 a fotbal si na malém hřišti moc nezahráli.

„My už jsme si k utkání vše řekli, nejvíce mě mrzí, že jsme ztratili Honzu Viternu, který má hodně naražená záda. „Musíme se bez něho obejít, ale jinak bychom měli být kompletní." Tachov doma v posledních zápasech podával výborné výkony a a své příznivce jistě nebude chtít zklamat ani proti Rokycanům.

„Víme, co soupeř hraje, rádi bychom se prosadili naší útočnou hrou a kvalitu očekávám i od soupeře. Mohli bychom vidět pohledný zápas a rádi bychom vyhráli," projevil přání Slowik.

Tachov bojuje o třetí příčku a rád by ji na konci jara „obhájil". K tomu ale potřebuje vítězit. Už v dalším kole jej čeká přímý souboj s Novou Vsí.