I tak by se dala popsat nálada v táboře fotbalistů Klatov a Rokycan po skončení vzájemného utkání, které se odehrálo v sobotu v rámci 18. kola divizní skupiny A a jediným gólem ho pro výběr domácích Klatov rozhodl David Dolanský.

Klatovy do přitažlivého a ostře sledovaného derby, vstupovaly v dobrém rozmaru, když ve dvou předchozích duelech uspěly. To fotbalisté Rokycan vedené bývalým prvoligovým hráčem Robertem Vágnerem, se před souboj s rozjetým soupeřem, nacházeli ve zcela opačném rozpoložení. Po porážce v Dobříši (0:1) a doma s pražskou Aritmou (0:3), svítila v kolonce získaných bodů děsivá nula.

Favorit vypjatého duelu byl jasný a svou roli nakonec potvrdil. Trenér Klatov Milan Dejmek ale s výkonem svého týmu tentokrát spokojený moc nebyl.

„Narozdíl od předchozích dvou zápasů se nám utkání herně příliš nepovedlo. Hlavně v úvodu nám chyběl pohyb, dostatečná agresivita, bojovnost a emoce. Nebylo to prostě ono,“ říká kouč Klatov Milan Dejmek.

„Naštěstí se nám podařilo v poslední minutě prvního poločasu vstřelit branku, což se v konečném zúčtování ukázalo jako rozhodující. Ve druhé půli jsme se sice trošku zlepšili, ale i tak tomu prostě něco chybělo,“ přiznává klatovský trenér.

Kouč Rokycan Robert Vágner kvituje oproti minulým týdnům zlepšenou hru svého týmu. Bohužel pro něj a jeho klub, to na body ani teď nestačilo.

„Konečně náš výkon snesl nějaké měřítko. Opticky jsme možná byli o trošku lepší než domácí. Možná si nakonec vytvořili i více gólových šancí, ale co z toho, když jsme v ofenzivě stále bezzubí a děláme hloupé individuální chyby. Za branku, kterou jsme inkasovali v závěru poločasu, může jen naše nepozornost,“ lituje Vágner.

„Je to škoda, protože si myslím, že to byl hodně vyrovnaný zápas. Jsem hodně zklamaný“ dodává rokycanský lodivod.

Pokud někteří fotbaloví fanoušci dali přednost nejvyšší krajské soutěži, litovat také rozhodně nemuseli.

Další heroický výkon totiž předvedl rozvadovský ostrostřelec Lukáš Čížek, který svým hattrickem režíroval výhru nad poslední rezervou Rokycan (3:0).

„Utkal se pátý tým tabulky s tím posledním a podle toho to také vypadalo. Pro nás bylo velmi důležité, že jsme k zápasu přistoupili zodpovědně a nic jsme nepodcenili,“ má jasno strůjce jednoznačného vítězství.

Zkušený hráč shodou okolností vstřelil rokycanskému béčku tři góly i v podzimním měření sil, které tehdy Rozvadov vyhrál 5:0.

„Dalo by se říct, že jsou Rokycany mým oblíbeným soupeřem. V této sezoně mi to tam proti nim nějak padalo. Ale rozhodně bych to nepředceňoval. Góly jsou samozřejmě krásná věc, ale mnohem důležitější je zisk tří bodů,“ říká skromně kanonýr Lukáš Čížek, který má na svém kontě v aktuálním ročníku již jednadvacet branek.