Ve fotbalové 1. A třídě má Tachovsko čtyři zástupce, kterým se ve druhém kole, až na Spartu Dlouhý Újezd, vůbec nevedlo. Po dvou kolech zůstaly bez bodového zisku mužstva Přimdy, Stříbra a Rozvadova.

Stříbrští po nevydařeném derby v Dlouhém Újezdu zajížděli na hřiště Zruče, kde dlouho sahali po bodovém zisku. Ve 21. minutě se ujal Baník vedení zásluhou Demjana, domácí ale ještě do přestávky srovnali. Po změně stran přečkali hosté nápor Zruče a postupně přebírali otěže zápasu. Baník měl čtyři „loženky", ale ani jednu z nich neproměnil. Po vyloučení Demjana domácí oslabení Baníku využili ke vstřelení rozhodující branky.

„Z mého pohledu to byl remízový zápas, měli jsme i na tři body, ale zbytečné vyloučení Demjana nás stálo bodový zisk. Přes prohru musím kluky pochválit. Byli jsme domácím více než vyrovnaným soupeřem a je jen škoda, že jsme nedokázali využít brankové příležitosti. Jedeme dál, oproti Spartě bylo vidět posun dopředu a já věřím, že se budeme ještě zlepšovat," řekl k utkání trenér Baníku Miroslav Bárta.

S. Zruč – B. Stříbro 2:1
Poločas: 1:1. Branky: Hucl, Lauko – Demjan. Rozhodčí: Pressl. ŽK: 2:3; ČK: 0:1 (59. Demjan). Diváci: 150.

Baník: Bláha – Hřebík, Honzík, Blažek, Průša, Florus, Týr, Bůžek, Jareš, Demjan, Németh. Střídali Vraštil a Petrlák.

 

Sparta Dlouhý Újezd zajížděla na hřiště nováčka soutěže do Spáleného Poříčí a dokázala přivézt tři body. V celku vyrovnaném utkání, kdy měli domácí v prvním poločasu menší územní převahu, Sparta i tak dokázala do přestávky „proměnit" dva protiútoky. Už v sedmé minutě se trefil Bydžovský a před odchodem do šaten V. Zeman. Pro nováčka to byla studená sprcha a to ještě nebylo vše. Ve druhém poločasu „zaúřadoval" dvakrát Bukva a domácí zkorigovali na přijatelných 2:4 až v závěru utkání.

„Domácí v nováčkovské euforii hráli kombinační fotbal, ale ve finální části se jim nedařilo. My hlavně zúročili své zkušenosti a jejich chyby v obranné činnosti potrestali. Pro soupeře bylo 0:4 až krutým výsledkem a dvě branky v závěru, kdy jsme polevili v koncentraci, byly asi spravedlivé. Se vstupem do soutěže jsem tak spokojený. Klíčové bylo zvládnutí domácího zápasu s Baníkem, kdy mužstvo i v devíti smazalo dvobrankové manko a dokázalo zvítězit. Jak už jsem řekl, ve Spáleném Poříčí nebyli domácí rozhodně horším týmem, ale vybrali si nováčkovskou daň," poznamenal k utkání trenér Sparty Dlouhý Újezd Pavel Smolák.

Sp. Poříčí – Sp. Dl. Újezd 2:4
Poločas:  0:2. Branky: 79. Brudna, 86. Šefl – 7. Bydžovský, 40. V. Zeman, 58. a 75. Bukva. Rozhodčí: Bína.  ŽK: 3:1. Diváci: 120.

Sparta: Mrázek – Gabčo, Bydžovský, R. Bučan, Tůša, Stoklasa, V. Zeman, P. Zeman, Roháč, Houda, Bukva. Střídali L. Havel a Landrgott.

 

Nováček z Rozvadova neuspěl ani ve druhém utkání a po domácí prohře s Nepomukem (1:5) odjel s prázdnou i ze Žihle, když nezvládl hlavně druhý poločas. 
Sj. Žihle- TJ  Rozvadov 4:2
Poločas:  1:1. Branky: Majer, Otcovsky, Sklenička, Tureček – Janoušek, Kabourek. Rozhodčí: Sladký. ŽK: 0:1. Diváci: 105. 

 

T. Přimda – Rokycany B 0:4
Poločas: 0:1. Branky: Černý 2, Scheinherr, Tobrman. Rozhodčí: Rubáš. Hráno bez karet.
Podrobnosti o průběhu utkání na jiném