Deváté kolo 1. B třídy přineslo dvě okresní derby, takže mimo okres cestoval jen tým nováčka soutěže, Hraničář Částkov. Zrodily se dva výsledky, které nikdo nečekal. Dlouhý Újezd vstřelil Chodové Plané 15 branek!!!!!! a Částkov „vyloupil" vedoucí Koloveč. Zkušenější Bezdružice porazily Bor.

Sparta válí. Po zvládnutém derby v Maršových Chodech si „vyšlápla" na chodovoplánský Slavoj. Ten přijel do Dlouhého Újezdu bez gólmana Petrželky a zkušeného Hanka. Domácí na svého soupeře vlétli a už v šesté minutě vyhrávali 2:0. Nikdo však netušil, že si Slavoj odveze takový debakl. Čtyři góly dal kanonýr Sparty L. Gitta. Hattrick zaznamenal Főldeši.

Druhé derby se hrálo v Bezdružicích kam zajížděl nováček z Boru. Jiskra stoprocentně využila výhodu domácího prostředí a svého soupeře trestala hlavně ze standardních situací.

„Divoké" utkání sehrál Hraničář na hřišti lídra. Slavoj inkasoval už v první minutě, ale v sedmé zase vedl 2:1. Hraničář ale trestal chyby domácí obrany a do kabin šel pro něj za příznivého stavu 5:2. Domácí se nevzdali a po přestávce svého soupeře zatlačili. Brankové dostihy ale skončily výhrou hostů.

Jak viděli utkání trenéři či bafuňáři našich klubů.
Jaroslav Folejtar, as. trenéra S. Bor: „Nám se nepodařilo navázat na výkony s předchozích kol. Nehráli jsme dobře. Připravovali jsme se na jejich standardní situace, ale nedokázali je stejně ubránit. Z nich jsme inkasovali všechny branky."

Petr Maroušek, sekretář J. Bezdružice: „Po čtyřech prohrách v řadě jsme se konečně probudili a zápas s Borem se nám na povedl. Do vedení jsme se dostali po rohovém kopu, ale hosté rychle vyrovnali po chybě stoperské dvojice. Pak jsme měli výhodu přímého kopu a proměnili ho ve vedoucí branku. Fotbal se hrál místy až příliš tvrdě a to nesvědčilo celkové hře. My ve druhém poločase přidali ještě dvě branky po rohových kopech a oba hlavou. Hosté snížili za stavu 3:1 z pokutového kopu. Za výhru jsme rádi, už jsme potřebovali bodovat."

Další ohlasy z derby na Spartě a částkovského trenéra najdete ve středečním vydání Tachovského deníku.