Jarní premiéru na domácím trávníku si divizní fotbalisté FK Tachov odbydou v sobotu proti osmému celku soutěže S. Štěchovice. Po utkání v Táboře (2:1), kdy Tachované sahali po výhře, se chtějí doma bodově prosadit.
Tachovský příznivec má ještě z podzimu v paměti, že hráčům se na domácím hřišti nedařilo prosazovat proti „zalezlým“ soupeřům. Naopak, bodovali proti favorizovaným týmům, které chtěli hrát fotbal. V přípravě přišly náznaky zlepšení, ale podle trenéra Jaroslava Ptáka je to spíše v hlavách hráčů. Zlepšení v koncovce si kouč hodně slibuje od příchodu Lukáše Čížka, kterého si stáhl z hostování. Zkušeného obránce vysunul na hrot útoku. „Od Lukáše očekávám důraz v šestnáctce, že prodá svou zkušenost a prosadí se gólově. V přípravě se mu dařilo někdy více či méně. I on by se ale potřeboval v soutěžním utkání co nejdříve gólově chytit, aby získal sebevědomí a rozstřílel se,“ řekl na adresu největší změny oproti podzimní části kouč.
Podle slov tachovského lodivoda disponují Štěchovice velmi zkušeným kádrem, který se spoléhá na kvalitní obranu a rychlé protiútoky. „Oni i doma hráli více zezadu a „ničili“ nás kontry. Nám se tam ale utkání vůbec nepovedlo. Nebyl jsem spokojený s výkonem mužstva a brzy jsme tam působili odevzdaným dojmem. Z mého pohledu to byl náš nejhorší výkon v podzimní části,“ konstatoval trenér, který bude postrádat zraněné Mráze a Machače.
„Kluci jsou ale o půl roku zkušenější a já jsem přesvědčený, že máme na to, abychom odvedli dobrý výkon, který povede k zisku bodů. Výkon v Táboře byl příslibem,“ dodal Pták.
Tachovští příznivci se mohou těšit, že se utkání hraje na hlavním hřišti.