Fotbalisté Chodského Újezdu si přivezli v úvodním kole krajské 1. A třídy ze Žichovic dva body. Po devadesáti minutách skončil zápas 3:3. Další bod si hosté připsali po vítězných penaltách.

Pod hradem Rábí vstoupili domácí do utkání aktivněji a byli důraznější v osobních soubojích. „Domácí tvrdili muziku, my „létali vzduchem", ale v kombinaci za námi zaostávali," řekl na úvod zápasu kouč hostů Jiří Dufka. V 15. minutě přišla přihrávka za domácí obranu a Jílovcovi chyběl krůček, aby obešel brankáře. „Byl z toho jen střed s domácím gólmanem a nucené střídání. Za otřeseného Jílovce nastoupil Tomek. Tlak domácích vyústil ve vedoucí brankou Benedikta. Hosté brzy odpověděli, když P. Pikl našel Chvala a „gólový zabiják" se nemýlil – 1:1. Ve 43. minutě napřáhl P. Pikl a jeho střela skončila na spojnici tyče a břevna.

Po přestávce místo zraněného Pešty nastoupil v dresu Chodského Újezdu F. Opava. Hosté začali aktivněji a v 66. minutě šli do vedení. P. Pikl poslal míč Chvalovi, ten byl ve vápně faulován, ale stačil ještě dát před branku, kde míč „uklidil" F. Opava do sítě – 1:2," popsal trefu kouč. Čtyři minuty na to na půli propadla celá obrana hostů. Na Čepeláka se řítili dva domácí hráči a Šiška vyrovnal. V 76. minutě se podařil Žichovicím dokonalý obrat, když se krásnou střelou trefil střídající Špírek. „Při rozehrání vymysleli P. Pikl s Chvalem „kulišárnu". Hned po rozehrání přehodil Chval obranu přesně na nohu P. Pikla a ten lobem překonal domácího Landu," popsal vyrovnání Dufka. V závěru se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svoji stranu, ale stav se už nezměnil.

Penalty zahajoval F. Opava a dal druhý gól. Čepelák chytil v první sérii a pak už se postupně nemýlili J. Pikl, L. Pikl ml., Čepelák a Chval a byli z toho dva body z opravdu horké půdy v Žichovicích.

„Se dvěma body jsem spokojený. Myslím si, že jsme byli o kousek lepší co se týká pohybu a kombinace, nestačili jsme jen v tvrdosti," dodal k utkání Dufka.

TJ Žichovice – TJ Chodský Újezd 3:3 (PK 3:5)
Poločas: 1:1. Branky: 30. Benedikt, 70. Šiška, 76. Špírek – 39. Chval, 65. F. Opava, 77. L. Pikl. Rozhodčí: Kafka. ŽK: 1:1. Diváci: 60.

Ch. Újezd: Čepelák – Beneš, P. Opava, L. Pikl, L. Pikl ml., J. Pikl, P. Pikl, Pešta, Chval, Vejvoda, Jílovec. Střídali F. Opava a Tomek.