Městský stadion v Tachově bude dějištěm divizní dohrávky mezi domácím týmem a Hořovickem. Zápas byl v původním termínu odložen pro silně podmáčený terén. Dnešní zápas by se měl hrát za příznivějších podmínek.

Tachované mají za sebou sobotní zápas v Českém Krumlově (3:2), kde herně propadli a přijeli domů bez bodů.

„Prohra hodně zamrzela. Domácí byli hratelný soupeř a já si troufám říct, že máme kvalitnější kádr. Bohužel, hráči nepodali svůj standardní výkon. O to více porážka mrzí," vrátil se ještě k utkání na jihu Čech trenér Tachova Zdeněk Bečka, který ale věří, že tak špatný výkon nemohou jeho svěřenci zopakovat a s Hořovickem to bude úplně jiný zápas.

K dispozici by měl být ze stávajícího kádru i Dvořák, který nemohl k sobotnímu utkání odcestovat pro střevní potíže.  „Je nás dvanáct, takže věřím, že  budou všichni fit a připraveni do utkání. Na lavičku bude muset někdo z mladých hráčů rezervy či dorostu," pravil ke kádru tachovský kouč. 

Mužstvo FK Tachov potřebuje k absolutní jistotě záchrany získat šest bodů. První polovinu plánu může naplnit už dnes a v sobotu ho čeká západočeské derby s FC Rokycany. „Rád bych jel v posledním kole na hřiště Přední Kopaniny v klidu a zahrát si fotbal bez nervů," podotkl trenér, který věří, že jeho mužstvo má kvalitu na to aby se bez problému zachránilo.

 „Doufám, že zápas s Hořovickem zvládneme a do derby půjdeme s větším klidem," přeje si Bečka.

Středeční zápas začíná v 17.30 hodin a řídí ho Krupka.