Výsledky přípravných zápasů FK Tachov příznivce moc nepotěšili, ale trenér Zdeněk Slowik neměl ani v jednom utkání k dispozici kompletní sestavu. Podle posledních zpráv z kabiny FK tomu nebude ani v generálce proti Slavoji Koloveč.

Začátek soutěže, která pro Tachovany začíná za týden na domácím trávníku proti prvnímu Benešovu, nestihne Kovařík. Po operaci kolena sice už lehce vyklusává, ovšem vedení klubu a ani samotný hráč nechtějí nic uspěchat. „Samozřejmě nebude Jarda Kovařík a po prodělané viróze ještě dobíral antibiotika Ondra Stružka a hrát určitě nebude. Stejně na tom byl v minulých dnech i Lukáš Tušl, ale ten by se mohl na hřišti objevit. Chybět bude určitě Dvořák. Honza Pták opět odešel pro bolesti z tréninku, takže ten také nebude k dispozici," provedl inventuru kádru tachovský kouč, jenž bere utkání se Slavojem jako další přípravný zápas.

„Slovo generálka se stalo takovou módou, já osobně to beru tak, že je to poslední prověrka před „mistrákem". A jestli příznivci uvidí sestavu, která nastoupí proti Benešovu, tak to rovnou říkám, že ne. Proti Kolovči nebudou k dispozici všichni hráči, kteří už doufám budou připraveni na první mistrovský zápas," poznamenal trenér.

Slavoj Koloveč je vedoucí mužstvo Přeboru Plzeňského kraje, které má ve své sestavě několik známých hráčů dokonce s ligovými zkušenostmi. O jeho kvalitách hovoří jedenáctibodový náskok před dalšími soupeři.

„Chceme se prezentovat našim aktivním fotbalem. Soupeř má kvalitu, ale my se musíme soustředit na svou hru. Věřím, že prosadíme v koncovce a příznivci uvidí dobrou kopanou," dodal Slowik.