Domácí diváci se těšili na brankové hody, vždyť Tachov nasázel o týden dříve šest branek plzeňskému Rapidu, ale zápas s Holýšovem rozhodně lehký nebyl, i když pro Tachov skončil vítězně.

Domácí se ujali vedení už ve třetí minutě, kdy se přesně trefil Skopový. Tachov hned od začátku tlačil svojí útočnou hrou soupeře do vlastního obranného pásma, holýšovská defenziva byla ale účinná. Domácí měli řadu šancí, například v deváté minutě střílel Burda vedle, v patnácté minutě Skopový z úhlu minul, další šance přišla ve 23. minutě, kdy po akci Folejtara a Skopového byl poslední u míče Beneš, ale ani on nebyl úspěšný. Holýšov se před Houdkovu branku dostával sporadicky a v prvním poločase ji prakticky neohrozil.

Dalších gólů se domácí příznivci dočkali až ve druhém poločase. V 56. minutě odpískal rozhodčí Maroušek penaltu po faulu na Vyletu. Samotný faulovaný hráč si postavil míč na značku pokutového kopu a Horáčkovi v brance Holýšova nedal šanci – 2:0. Pět minut poté se blýskl Bydžovský, který zvýšil na 3:0 pro Tachov. Domácí sice byli v tu dobu nesrovnatelně lepší, ale minutu po Bydžovského gólu se hostům z náhlé akce podařilo snížit na 3:1, když autorem branky byl holýšovský kapitán Černohorský.

Nápor tachovských fotbalistů nadále pokračoval, šancí bylo požehnaně. Nádhernou střelu na branku hostů vyslal Bydžovský, ale těsně minul, další ukázkovou Knakalovu ránu vyrážel gólman na roh. Na druhé straně měl velkou šanci Staněk, ale Houdek chytil jeho střelu do náruče.

Potvrdit převahu v útočném pásmu se tachovskému mužstvu podařilo opět až v samotném závěru, dvě minuty před koncem zakončoval Čížek a upravil stav na konečných 4:1.
Přes relativně vysoké vítězství a zisk tří bodů nebyl hrající trenér domácího týmu Martin Knakal příliš spokojený. „Hodnotí se mi to hrozně špatně, protože do zápasu jsme vstoupili skvěle, dali jsme hned na začátku gól. Ale jsme nabyl dojmu, že jsme si mysleli, že dál už to půjde samo. Ale soupeř kousal. My jsme šance měli, ale herní projev nebyl dobrý. Byl takový laxní, připadalo mi, že jedeme na půl plynu,“ zhodnotil první část hry.

„V poločase jsme si něco řekli, vystřídali jsme dva hráče a trochu se to zvedlo. Z druhého poločasu jsem mírně spokojenější, ale dostali jsme zbytečný gól, kdy jsem se nechal lehce obejít, oni to dali před bránu a my jsme nebyli schopni zareagovat, což je škoda. Je super, že máme tři body, ale předvedený výkon nebyl úplně takový, jak bychom si představovali. Šancí bylo hodně, produktivita už byla horší, to jsem si všiml, že je problémem snad všech mužstev,“ dodal tachovský trenér.

Další utkání krajského přeboru odehraje FK Tachov v sobotu 9. září od 17 hodin v Chotíkově.