Předposlední herní prověrku před zahájením jarní části České fotbalové ligy absolvuje mužstvo FK Tachov s divizním týmem 1. FC Karlovy Vary. Utkání se hraje na hřišti s umělou trávou v Drahovicích. Výkop je v 11.00 hodin.

Trenér Tachovanů Pavel Vaigl může počítat s Hradeckým, který nastoupil už v úterý proti Petřínu, a s obráncem Mlynaříkem. „Zastihli jste mě na cestě do Prahy. Právě jedu vyřídit administrativní věci ohledně jejich hostování," řekl v pátek Deníku sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži.

Podle něho byla čtvrteční jednání s vedením Viktorie Plzeň korektní a patří mu díky za uvolnění hráčů juniorky, kteří tak posílí nováčka. Jestli je kádr tímto příchodem uzavřen sportovní ředitel nepotvrdil.

„Dnes končí přestupy hráčů, kteří jsou pod smlouvou. Jinak přestupní termín je do začátku dubna. Takže asi takto," odpověděl na náš dotaz Móži, jenž naznačil, že jsou ve hře ještě další hráči. Jedním z nich by měl být Miro Hrošovský, bratr Patrika, který hraje v plzeňské Viktorii.

Naopak, tachovský lodivod už nemůže počítat se zkušeným Čadou. „Bylo to těžké rozhodování, Davida stále trápí zranění paty, snažil se zapojit do přípravy, sehrál i nějaké přípravné zápasy, ovšem nedostal se do patřičné pohody. Vrátil se do Sokolova, kterým je kmenovým hráčem," vysvětlil trochu nečekaný odchod hráče ředitel a nakonec k mužstvu dodal: „Trenér má před utkáním ve Varech k dispozici kádr, ze kterého by měla s největší pravděpodobností vzejít základní jedenáctka do úvodního kola s Jirny."