Diváci v Tachově tak mohli v sobotu ve žlutočerném dresu vidět například trojnásobného reprezentanta Karla Pitáka, který se může pochlubit také třemi rakouskými tituly v barvách Salzburgu. Za Olympii nastoupili také exligový Jiří Poděbradský, Peter Očovan, který hrál ligu za Banskou Bystrici i střížkovskou Bohemku, či Michal Demeter, bývalý hráč Slovanu Bratislava, Ružomberoku a Jihlavy.
Ale také tachovský tým má ve svých řadách vyššími soutěžemi prověřené fotbalisty, nejvyšší soutěž si vyzkoušeli Martin Knakal, Tomáš Hájovský a David Vaněček, odchovancem plzeňské Viktorky je brankář Dan Houdek.
Vedle zkušených hráčů se v obou týmech prosazují další kvalitní fotbalisté, a tak 250 diváků na tachovském stadionu se mohlo těšit na kvalitní fotbalovou podívanou.

To se také splnilo. Po celou dobu se hrál rychlý, pohledný, útočný fotbal, oba celky předváděly tvrdou, ale férovou hru.
První větší šanci si vypracovali hosté v šesté minutě, kdy Piták mířil z malého vápna hlavou nad Houdkovu branku. O dvě minuty později měli příležitost domácí, brankář Hradce Frydrych střelu po rohu domácích vyboxoval.
Následovalo několik menších příležitostí na obou stranách, až přišla 26. minuta a první gól. Vedení se ujali domácí, kdy po skrumáži před hradeckou brankou se míč odrazil od brankáře a na 1:0 se bezpečně trefil Hoffmann. Stejný hráč měl velkou šanci o minutu později, kdy mu přihrával Vaněček, tentokrát šla ale střela těsně vedle.
Na druhé straně ve 31. minutě proti výpadu hostí dobře zasáhl Houdek, ovšem ve 36. minutě přišlo vyrovnání z kopačky slovenské akvizice Hradce Demetera.

Po změně stran nejprve v 50. minutě zahrozili hosté, když rohovým kopem zahájená možnost skončila míčem letícím vedle domácí branky.
V dosud vyrovnaném utkání začínal nabírat postupně převahu domácí Tachov, což se začalo projevovat také větším počtem šancí a delším časem hraným na obranné polovině Olympie.
V 65. minutě se domácí hráči i povzbuzující diváci dočkali tolik potřebné branky. Kyndl zleva poslal míč Kropáčkovi, který zblízka vystřelil. Brankář Frydrych ale míč odrazil a Kropáček ještě v pádu poslal míč do sítě – 2:1.
Tachov začínal mít navrch, ale také hosté pokračovali ve své snaze útočit, naráželi však na spolehlivé zadní řady a s jistotou chytajícího Houdka. Ten bezpečně chytil například v 71. minutě přízemní střelu zprava.
Pojistka v podobě dalšího úspěchu domácích přišla v 76. minutě, kdy se ve středovém poli dostal k míči Kropáček a vystartoval na sólo před polovinu hřiště, kde si v závěru ještě vychutnal bránící hostující hráče i brankáře a zvýšil svým druhým gólem v zápase na 3:1.
Tachovští se ocitli v herní euforii a pohodě, několik desítek vteřin po třetím úspěchu mohli znovu zvýšit. Habart přihrával zprava, překonal Frydrycha, ale dobíhající Folejtar míč prakticky na brankové čáře jen lehce škrtl a balón pokračoval do zámezí.
Ve zbývajícím čase do konce utkání bylo k vidění ještě několik menších příležitostí na obou stranách, pokračovala ale územní i herní převaha domácích, kteří zápas dotáhli k radosti ochozů do vítězného konce.

Tachov tak domácím vítězstvím zůstal uprostřed tabulky a udržel kontakt se špičkou soutěže, když má 20 bodů a na týmy z druhého, třetího a čtvrtého místa ztrácí tři, respektive čtyři body.
K příštímu zápasu zajíždí tachovské „Efkáčko" v sobotu do Hořovic, tamní FK Hořovicko je v tabulce prozatím šestnácté s deseti body a nejnižším počtem vstřelených gólů. Hořovicko jich dalo zatím pouze pět a věřme, že proti Tachovu si svoji bilanci nevylepší.
V sobotu 29. října pak Tachov hostí silný Králův Dvůr.