hov – Výhra FK Tachov 4:0 s 1. FC Karlovy Vary se v úvodním kole divizního jara nerodila lehce. Začátek utkání nenasvědčoval tomu, že by hosté měli odjet s takovým debaklem. Byli aktivnější a naopak domácí se dlouho hledali. Zlom nastal po penaltových situacích na obou stranách hřiště. Zatímco „varský" Nerad ji nedal, Hudec v domácím dresu byl úspěšný.

Ve 14. minutě přišel první klíčový okamžik utkání. Domácí gólman Dan Houdek si vyběhl na hranici pokutového území a místo aby míč v pohodě chytil, zazmatkoval a hlavičkoval ho přímo na nohu soupeře. Následující šanci hostů pak zmařil jen za cenu nedovoleného zákroku.

„Už jsem to na videu viděl několikrát. Ten míč jsem mohl chytit, ale sešlo se mě šest myšlenek dohromady. Nakonec jsem zvolil to nejhorší řešení," nemá lepší vysvětlení pro svůj „kiks" Dan Houdek, který ale vzápětí pokutový kop Nerada chytil. „Na tom má také zásluhu asistent a trenér brankářů Vl. Pintíř. Už před utkáním mě říkal, když by Nerad kopal pokutový kop, tak že je v přípravě dával po pravé ruce gólmana. Dal jsem na něj a podařilo se mě ji chytit," poznamenal tachovský gólman.

„Jinak jsem moc práce neměl. Kluci sice byli ze začátku ospalí, ale s přibývajícími minutami se lepšili. Dali tři góly do poločasu a bylo rozhodnuto. Po přestávce jsem si sáhl třikrát na míč. Jedinou vážnou situaci jsem řešil po hlavičce Psohlavce, kdy jsem míč konečky prstů dostal alespoň na břevno. Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Táborsko prohrálo v Čížové, takže jsme první," radoval se Houdek.

„Po špatném začátku jsme si pomohli ke gólům ze standardních situací, podařilo se nám vstřelit tři branky a druhý poločas se prakticky dohrával. Jsem rád, že jsme do jara vstoupili výhrou," pravil k utkání trenér FK Tachov Zdeněk Michálek.