Začátek ovšem byl vlažný, první část úvodního poločasu příliš fotbalové krásy nepřinesla a domácí dokonce prohrávali. Ve 14. minutě si domácí neporozuměli na hranici šestnáctky, toho využil pohotový Kolmistr a lehkou přízemní střelou otevřel skóre.
Radost litoměřických fotbalistů ale netrvala příliš dlouho. V podstatě stejná situace se opakovala v 16. minutě na opačné straně, špatné rozehrávky hostů využil Matas, který vyrovnal na 1:1.
Do konce prvního poločasu to bylo víceméně všechno, zbývající dobu se hrálo bez výraznějších šancí na obou stranách, když územní převahu si vytvořil domácí Tachov.

Druhá polovina hry přinesla tolik očekávanou fotbalovou podívanou a především góly. Hned ve 47. minutě se ujal Tachov vedení 2:1, když zleva poslal Kyndl centr na Dvořáka, ten obelstil padajícího brankáře Pechatého, přistrčil míč Kropáčkovi, který se trefil zblízka do prázdné branky.
Další gólová akce přišla o devět minut později. Po rohu se v klubku hráčů v červeném a zeleném nejlépe orientoval domácí kapitán Matas a svým druhým sobotním gólem zvýšil na 3:1 pro Tachov.

V tu chvíli bylo na hřišti prakticky jedno mužstvo, hrálo se téměř výhradně na polovině Litoměřicka, které se snažilo dostat před Houdkovu branku rychlými brejky, ovšem domácí defenziva k tomu příliš možností nedala.
Pokračoval tlak Tachova a v 72. minutě přizvedl míč Kropáček na Hoffmanna, který vystihl skulinku mezi bránícími hráči a zvýšil na 4:1 pro domácí.
Skandující publikum (i ve dvoustupňové zimě si našlo na stadion cestu 150 diváků) vyžadovalo pátý gól, a to ten naservíroval sebevědomě hrající Tachov pět minut před koncem. Zleva zatáhl míč Vyleta, přihrál jej Dvořákovi a ten přibližně z dvanácti metrů skóroval – 5:1.

Z gólu se radoval také obránce plzeňské Viktorky David Limberský, který coby divák zápas sledoval. A po třetí brance domácích prohlásil, že stadiónovým rozhlasem ohlásí střelce pátého gólu, což s chutí splnil.

FK Tachov se tedy s domácím publikem rozloučilo tak trochu exhibicí, radost měl i trenér domácích Pavel Vaigl: „Do první půle jsme vstoupili dobře, ale po čtvrthodině jsme dostali branku, kterou nám hosté dali v podstatě z jediného útoku, vícekrát si šanci nevytvořili. Což někdy bývá kruté a může to poznamenat celý zápas. Potom jsme dali náhodnou branku, která myslím byla pro vývoj utkání velice důležitá. Jsme za ni velice rádi. Pak jsme převzali zápas do svých rukou – říkal jsem to klukům i o přestávce v kabině, že hrají dobře, ale musí dávat góly. Ty přišly až ve druhém poločase."

K poslednímu podzimnímu utkání zajíždí v sobotu Tachov na půdu lídra tabulky, kterým jsou Jirny. „Musím kluky pochválit, zápas zvládli a nám se do Jiren pojede docela v klidu. Pokusíme se tam uhrát co nejlepší výsledek, kdybychom přivezli bod, bude to perfektní," okomentoval trenér s tím, že chválí a děkuje za celosezónní podporu. „Musím poděkovat všem, kteří se okolo fotbalu v Tachově točí, ať je to vedení, správce, diváci, kdokoliv. Dělají pro to hodně a i nám se pak dobře pracuje."