Dva zápasy se odehrály už ve čtvrtek, kdy Rozvadov konečně přesvědčivě vyhrál a odnesly to Vejprnice. Stříbro hrálo v neděli s Rokycany a v sobotu odpoledne se sešlo na stadionu v Tachově 200 diváků, aby sledovali souboj domácího lídra tabulky s předposledním Slavojem Žihle.

První poločas přinesl publiku, ale i hráčům, určité zklamání. Obě mužstva si nevytvářela šance, hosté prakticky nevystřelili na Houdkovu bránu, domácí snaha končila na defenzivní taktice hostujícího celku. Ten dokázal vzdorovat necelou půlhodinu, ve 28. minutě centroval zleva Kořínek a Habart otevřel stav zápasu – 1:0. Hra se mírně zlepšila, ale pořád to nebyla oku lahodící podívaná. Další příležitost měl Tachov ve 37. minutě, kdy Knakalovu hlavičku po standardním kopu vytáhl brankář Bláha na roh, minutu nato střílel Habart vedle.

Líbivý fotbal se začal hrát po přestávce. Soupeři ze severního Plzeňska začaly očividně docházet síly, domácí začali mít po všech stránkách navrch. V 54. minutě po střele Habarta zprava z úhlu chytil brankář míč téměř na čáře. Několik desítek vteřin poté se po chybě obrany Žihle dostal k míči Čížek, jeho střelu ale do bezpečí pro soupeře odrazila tyč.

Šedesátá minuta přinesla konečně změnu skóre. Zprava centroval Habart na hlavu Čížkovi, ten míč poslal k levé tyči – 2:0. Tachov pokračoval v náporu a vytvářel si řadu dalších šancí. V 65. minutě střelu Vylety Bláha vyrazil, hned další střela šla nad jeho bránu. Ojediněle se k příležitostem dostávali hosté, jediné vážnější ohrožení v 66. minutě zmařil dobrým zásahem brankář Houdek, následně se hostům ještě podařilo po rohu nastřelit tyč.

Úřadovat ale začal opět Tachov, v 74. minutě trefil Vyleta tyč, minutu poté už byl ale Habart přesný – 3:0. Na rozdíl čtyř gólů zvýšil v 80. minutě hlavou střídající Bydžovský, který tři minuty poté přidal závěrečnou pojistku a upravil na konečných 5:0 pro domácí.

Diváci, kteří opět vytvořili skvělou atmosféru, odměnili vysoké vítězství Tachova zaslouženým potleskem.

K nejlepším hráčům na hřišti patřil v sobotním utkání bezesporu Tomáš Habart, který zařídil první tři góly domácích. Deníku vývoj zápasu okomentoval: „Nebylo to jednoduché, věděli jsme, že budou hrát do plných, to jsme čekali. V první půli jsme byli statičtí, ale ve druhé půli se nám zlepšilo rozběhání, trochu jsme je rozpohybovali a myslím, že trochu i odešli fyzicky, takže jsme měli více místa. Ale mohli jsme proměnit ještě více šancí, měli jsme jich spoustu.“

A jak zkušený hráč ohodnotil svoje vystoupení? „Mám z toho dobrý pocit, se svým výkonem jsem docela spokojen, ale ta první půle mohla být od každého lepší. Ale zase druhá půlka byla slušná.“

V příštím kole čeká Tachov v sobotu 7. října utkání v Lubech s tamním Startem. Zápas začíná v 16 hodin.