A chuť získat doma další tři body byla vidět, i když Tachov od osmé minuty prohrával 0:1. Po autu zprava se míč dostal na levou stranu, Bernát přesprintoval domácí obranu a brankář Houdek byl proti střele z deseti metrů bezmocný.

Tachov se ale nenechal zastrašit, přebíral režii hry, vytvořil si potřebný tlak i šance. Vyrovnání přišlo ve 24. minutě, kdy učebnicové sólo dobrovickou obranou předvedl Kyndl a zakončil – 1:1. O dvě minuty později stejný hráč zakončoval do náruče Havránka. Na druhé straně protáhl v 29. minutě Houdka přímý kop hostí. Ve 33. minutě po autu Knakala přizvedl míč Kyndl na Dvořáka, ten ale akci nedokončil zcela podle svých představ. Další příležitost se nabízela při závaru před Havránkovou brankou ve 40. minutě, poslední u míče byl ale hostující brankář. Ještě jednu příležitost si Tachovští vytvořili ve 44. minutě, tentokrát se před Havránkem ocitl sám Hoffmann, ale míč mu odskočil.

Smršť přišla po změně stran, diváci viděli čtyři góly během deseti minut. Z prvního útoku po změně stran se podařilo Tachovu skórovat na 2:1. Brankář Havránek v pádu ještě odvrátil, ale pouze na Dvořáka, který se nemýlil. V 52. minutě se na branku Dobrovice valil další ze smrtících brejků Tachova, Došlý zleva zavěsil pod břevno poté, co si nejprve s Knakalem pohráli se soupeřovými obránci – 3:1.

O minutu a půl později přišla odpověď Středočechů, z přímého kopu snižoval na 3:2 Strnad. Uběhlo dalších devadesát vteřin, když se Došlý uvolnil, zleva nahrál Kyndlovi, ten náznakem kličky položil brankáře a z úhlu zvýšil na 4:2. Další gólové situace se nadšení diváci, kterých se na tachovský stadion přišlo podívat úctyhodných 400, dočkali v 63. minutě. Matěj Kyndl dovršil svůj hattrick z malého vápna, když mu předtím míč naservíroval Došlý. A tři minuty nato se domácí radovali znovu, zleva zatáhl míč Dvořák, nacentroval jej Kyndlovi, který si zapsal čtvrtý zásah v sobotním utkání – 6:2.

Ani při tak vysokém vítězství nepřešla domácí hráče chuť útočit a skórovat. Na hřiště se dostali po střídání další hráči, kteří předvedli svoji ofenzivní sílu. Třikrát se od 83. do 89. minuty ocitl v šanci Butnaru, ale třikrát se štěstím jeho šanci zlikvidoval brankář hostí, respektive dobrovická obrana.

Tachov vyhrál zaslouženě po oku lahodícím výkonu 6:2 a neúnavně povzbuzující publikum vzdalo domácím hráčům ovace potleskem ve stoje.

Hrdina zápasu, střelec čtyř gólů Matěj Kyndl, si nepamatuje, kdy naposledy se mu takový husarský kousek povedl. „Dal jsem čtyři góly, což je super, naposledy se mi něco takového povedlo možná v žácích, ale už si nevzpomenu. Důležitější ale je, že máme tři body. Jsem rád, že se mi střelecky zadařilo, snad jsem tak chytil formu a budu pokračovat,“ doufá hráč, kterého čtyři góly budou určitě něco stát. „Něco mi kluci naznačovali, ale s tím počítám,“ řekl Deníku s úsměvem.

Radost neskrýval ani trenér Pavel Vaigl. „Kluky jsem před zápasem upozorňoval, abychom nedostali první branku. Tu jsme ale dostali. Soupeř má velice kvalitní tým, ale my jsme i v první půli byli o kapánek lepší. Mrzela mne jediná věc, že za stavu 1:0 a 1:1 soupeř moc nechtěl hrát, tím se ani naši kluci nedostali do tempa. Tohle neučím, chci po nich i když vedeme, aby hráli dál. Soupeř nás trápil, ale v kabině jsme si o přestávce řekli, co musíme hrát a splnili jsme to do puntíku. Chtěli jsme ve druhé půli dát brzo gól, což se povedlo a měli jsme i další šance, klidně mohlo být vítězství výraznější. Musím hlavně poděkovat divákům, byli perfektní, ocenili každou akci a myslím, že se jim zápas líbil, protože kluci tam nechali všechno.“