Největším problémem Tachovanů je vstřelit branky a dotáhnout zápas do vítězného konce. Proto je divizní tým tam, kde je. Další pokus na této nepříznivé bilanci něco změnit bude mít FK Tachov dnes proti Hořovicku na jeho hřišti.
V minulém kole Tachované uhráli doma bezbrankovou remízu s Čížovou, Hořovicko prohrálo na hřišti vedoucího Benešova 3:2. Domácí jsou v utkání velkým favoritem, ale příznivci Tachova mohou doufat, že jejich mužstvo překvapí stejně jako na podzim, kdy se jí na hřištích favoritů dařilo. Hořovičtí mají svému soupeři co oplácet, když Tachov v domácím prostředí zvítězil 2:0.
„Uvidíme v pátek na tréninku (pozn. red.: povídání vznikalo v pátek dopoledne) v jakém stavu jsou někteří hráči po zdravotní stránce. Určitě nemohu počítat s Mrázem a Machačem. Honzu (syn Jan gólman) trápí záda, Hudec má problém s kolenem a svalové zranění limituje Čížka,“ řekl ke kádru trenér FK Tachov Jaroslav Pták. „Do Hořovic nejedeme bránit bezgólovou remízu. Chceme hrát aktivně a tak připravuji nějaké změny v sestavě, spíše na postech než hráčské. Uvidíme ale, koho budeme mít k dispozici,“ pravil trenér. „Chceme přispět k dobré úrovni zápasu a bodovat,“ vyslovil přání Pták.
Utkání se hraje v sobotu od 16.30 hodin.