Mužstvo FK Tachov se dnes na umělé trávě Senco Doubravka utká s týmem FC Písek. Přípravný duel dvou třetiligových týmů začíná v 11.00 hodin.

Pro hráče nováčka z Tachova vrcholí první fáze přípravy a představy trenéra Pavla Vaigla ohledně herní prověrky berou trochu za své.

„Pokud jsou všichni hráči zdraví, tak dosavadní kádr šestnácti, sedmnácti hráčů se zdá být dostačující. Je to ale přesně do té doby, než přijdou zranění a nemoci," posteskl si tachovský lodivod, jenž převzal tým na konci minulého roku po trenéru Purkartovi. Před tímto utkáním musí počítat ztráty.

„Pojede nás dvanáct. Petr Šácha má bolestivě naražený palec, zranění souží i jeho bratra Martina. Mimo hru jsou pro zranění také dorostenci Kořínek a Skopový. Nemoc zahnala do postele Stružku. Otazník visí i nad Čadou, který má stále naraženou patu," provedl inventuru kádru kouč a dodal: „Snad se ještě někdo neomluví."

Nicméně prověrku s tak dobrým soupeřem vítá. „Kluci se ukáží proti kvalitnímu soupeři. Možná, že někteří nebudou hrát na svých postech, ale alespoň si vyzkoušíme další možnosti. Je pravda, že jsem chtěl některé hráče „pošetřit", vzhledem k marodce kluci odehrají více minut než jsem předpokládal," poznamenal tachovský lodivod, jenž spolu s vedením klubu uvažuje ještě posílení kádru o jednoho hráče. „Zatím se o tom bavíme. Tahle možnost tady je. Uvidíme co přinesou dny příští," nepotvrdil ani nevyvrátil případné posílení Vaigl.