Hřiště v Příkosicích se pro mnoho mužstev Fincentrum krajského přeboru stalo nedobytnou tvrzí. Prolomit tuto tradici se pokusí v jedenadvacátém kole soutěže stříbrský Baník.
Náš jediný zástupce bojuje o záchranu a přesto, že na marodce má trenér Jaroslav Patočka některé opory, mužstvo své příznivce v posledních kolech potěšilo. Naposledy to bylo doma, kdy zvítězilo s Holýšovem 3:0. Nezvykle v sobotu dopoledne čeká Baník více než zdatný soupeře, ale jak říká stříbrský lodivod, každý zápas začíná 0:0.
„Do Příkosic jedeme bez dlouhodobě zraněného Kertise, Demjana, Ichnatolyi a ve středu se na tréninku zranil Pubrle. Kertys má pracovní povinnosti, takže jsem na lavičku povolal dva hráče z rezervy a jednoho dorostence,“ řekl ke stavu kádru kouč. Podle něho visí otazník ještě nad startem Ábela, ale hned podotkl, že do Příkosic nejedou z poraženeckou náladou. „V tomto zápase nemáme co ztratit, domácí jsou favoritem a my můžeme jen překvapit. Uvidíme s čím na nás soupeř vyrukuje. My budeme chtít navázat na výkony z předchozích kol, kdy nás zdobila hlavně bojovnost a nasazení. Pokud dokážeme uhlídat domácí hráče hlavně při standardkách, můžeme myslet na dobrý výsledek,“ dodal Patočka.
Utkání se hraje v sobotu v 10.15 a řídí ho Havel.