Ve středu dopoledne byl od divizního mužstva FK Tachov odvolán trenér Jaroslav Pták, nahradí jej Zdeněk Bečka, který už u mužstva působil.

Pro mnohé příznivce fotbalu možná překvapivá zpráva, ale vrabci na střechách tachovských domů si už leccos štěbetali. „Nebyly v tom sportovní důvody, po této stránce jsme byli spokojeni. Důvodem odvolání byly názorové neshody, která vyjely na povrch při a po pohárovém utkání s J. Domažlice. Vše vygradovalo vyjádřením trenéra v Deníku, kdy kritizoval vedení klubu. Rozhodnutí o odvolání nazrálo v týdnu, kdy se sice nejdříve podařilo v pondělí obrousit hrany ohledně novinového článku, ale vzápětí došlo k dalším nesrovnalostem. Za tohoto stavu se vedení FK rozhodlo pro odvolání trenéra," řekl k situaci v klubu jeho sportovní ředitel Petr Móži. Prezident FK Tachov Petr Morgenstein jeho slova potvrdil s tím, že se podařilo v krátké době najít kvalitní náhradu v osobě Zdeňka Bečky.

Na náhradu na post vedoucího mužstva Petra Nevařila, který skončil na vlastní žádost, podle slov sportovního ředitele vedení nespěchá.
„Máme u mužstva dva asistenty a při domácích zápasech víceméně plní tuto úlohu sekretář Rostislav Vachálek, který zhotovuje Zápis o utkání. Střídání už obstarají zmínění asistenti," poznamenal k otázce vedoucího Móži.

Důvody odvolání doplnil prezident klubu Petr Morgenstein. „Výhrady ze strany výboru vůči panu Ptákovi se netýkaly ani tak jeho trenérské činnosti, ale nemožnosti dosažení efektivní a shodné komunikace  mezi ním a členy výboru. Z toho pak plynou komunikační bariéry a některé neuvážené výroky ze strany pana Ptáka, které poškodily  nejen činnost výboru, ale i atmosféru a neshody mezi hráči, či hráči a výborem. Následně se pak toto klima může podílet i na výkonu hráčů," řekl  Morgenstein.

„Já jsem s vedením  žádné rozpor⋌ dosud neměl. Ty vznikly až na základě mého vyjádření, když jsem si dovolil kritizovat prodej hráče dva dny před pohárovým zápasem s J. Domažlice. Odpovídal jsem jen na otázku  redaktora Deníku. Po několika dnech jsem se zeptal, jestli hráči dostanou oblečení, které jim vedení slíbilo za záchranu v divizi," popsal své „prohřešky" směrem k vedení odvolaný Jaroslav Pták a dodal: „Děkuji klukům za krásné dva roky. Pracovalo se  nimi výborně a přeji,  aby se jim nadále dařilo."

„Je to dva roky, kdy mě v Tachově skončila smlouva. Rád jsem na nabídku kývl. Pro mne je výhoda, že devadesát procent mužstva znám z minulého působení a mladí kluci, které jsou v kádru, se jeví  dobře. Na práci se těším a věřím, že se podaří navázat na práci mého předchůdce," pravil k angažma Zdeněk Bečka.