Šestnácté kolo okresního přeboru druhé třídy bylo chudé na branky, a skončilo téměř podle papírových předpokladů. Menší překvapení se zrodilo v podhradí, kde Lomští o záchranu s bojujícím domácím Tatranem jen remizovali. Hattrick v tomto kole zaznamenal Jaroslav Sak z Konstantinových Lázní.

Šestnácté kolo přineslo jen 21 branek, nejvíce jich padlo v Sulislavi (5), nejméně ve Studánce a v Kostelci (1). Do ochozů zavítalo 386 diváků. Největší návštěva přišla do Stráže (79), a nejméně do Kostelce (40).

Žlutý „kartónek" se objevil v rukou rozhodčích ve 22 případech. Jediným hříšníkem, který viděl červenou kartu, byl Petr Hospodářský z Konstantinek.

Strážští si po prohře ve Kšicích spravili chuť doma s Černošínem. Rozhodnutí přišlo na konci prvého a na začátku druhého poločasu (4:0).

Konstantinky si v první pětačtyřicetiminutovce zajistili tříbrankové vedení a prakticky rozhodly o osudu utkání. Domácí Sulislav neudržela třígólového Saka (1:4).

Druhý Lom zajížděl na hřiště zachraňujícího se T. Přimda. V podhradí šel favorit už v deváté minutě do vedení, ale po přestávce se podařilo domácím srovnat. Přes snahu obou týmů už branka nepadla a v penaltovém rozstřelu byli úspěšnější hosté (1:1, PK 2:3).

Zápas dvou týmů ze spodku tabulky pro sebe rozhodl hostující Motor. Jedinou branku utkání vstřelil K. Štrejn a Kostelečtí se pomalu namáčejí do sestupových vod (0:1).

Vedoucí tým zajížděl na hřiště Studánky a jak se předpokládalo, na tři body se Plánští hodně nadřeli. Dynamo favorita hodně potrápilo a ten se musel o výhru obávat do konce utkání (0:1).

Kádr Starého Sedliště „prořídl" po jednání disciplinárky, ale důležité utkání proti Erpužicím zvládli domácí na výbornou. Jiskra zaspala začátek utkání a prohrávala už od druhé minuty. Starosedliští ještě do přestávky přidali dvě branky a když hned na začátku druhého dali čtvrtou, bylo po zápase (4:0).

V Damnově se domácí ujali vedení, ale Kšice po přestávce výsledek otočili. Vedení neudržely a v dramatickém závěru ani jeden tým nedokázal strhnout vedení na svou stranu (2:2, PK 3:0).