Zásluhou remízy se S. Štěchovice má FK Tachov na svém kontě jediný bod. Taková je bilance nováčka České fotbalové ligy po třech odehraných kolech. Ve středečním vystoupení v Chrudimi se mu také nedařilo a domácí zvítězili divokým výsledkem 5:3.

Tachov vstoupil do utkání velmi špatně a od úvodních minut měl problémy s křídelní hrou soupeře. První příležitost ale měli on. V deváté minutě se ocitl sám „na penaltě" Hudec, ale jeho střelu obrana zablokovala. Přišel rychlý protiútok a Sixta poslal Chrudim do vedení. Další brance zabránil Houdek, když chytil pokutový kop Kopeckého. Tachov na vedoucí branku domácích sice odpověděl v 16. minutě Knakalem, ale po čtyřech minutách zase prohrávali a za další dvě minuty už o dvě branky.

Ve 31. minutě vstřelil chrudimský Sixta svou druhou branku v utkání, upravil na 4:1 a hosté byli na ručník. Na zklamání tachovských fandů nezměnil nic ani fakt, že dvě minuty před přestávkou snížil P. Šácha na 4:2.

Do druhého poločasu vstoupil Tachov stejně jako do prvého. Hrálo se jen dvě minuty a Rybička upravil na 5:2. V dalších minutách se dvakrát blýskl před aktivním Rybičkou dvěma zákroky Houdek a zabránil tak „blamáži". Hosté měli blízko ke vstřelení branky v 79. minutě po akci Hudce a Hrdličky, stav se však nezměnil. Posledně jmenovaný v 81. minutě při přečíslení domácí obrany vedl míč, ale v rozhodující chvíli zaváhal. V závěru zápasu měli hosté výhodu pokutového kopu a Hrdlička ho proměnil. Před konečným hvizdem rozhodčího se do slibné příležitosti dostal Žemlička, jenže přestřelil.

„My jsme hráli hlavně v prvním poločasu v obraně velmi naivně. Připravovali jsme se hlavně na křídelní hru soupeře, bohužel jsme to nezvládli. Soupeř nás po stranách přehrával. Domácí z pěti šancí dali čtyři góly do dvacáté minuty a to ještě zahodili penaltu. Směrem dopředu to od nás nebylo špatné, ale prostě jsme tentokrát zklamali v defenzivě," hodnotil středeční duel trenér FK Tachov Stanislav Purkart.

Chrudim – FK Tachov 5:3
Poločas: 4:2. Branky: 10. a 31. Sixta, 20. a 47. Rybička, 22. Kopecký – 16. Knakal, 43. P. Šácha, 87. Hrdlička. Rozhodčí: Rejžek – Kouba, Hrkal. ŽK: 1:2. Diváci: 540.

Tachov: Houdek – Ruda, Matas, P. Šácha (64. M. Šácha), Knakal, Habart, Kravar, Hrdlička, Hudec (75. Kubek), Folejtar, Stružka (83. Žemlička).

Mužstvo FK Tachov se už v sobotu od 10.30 hodin utká na domácím trávníku s Čáslaví.