O víkendu se otevřela opona okresního přeboru druhé třídy v kopané a hned úvodní kolo přineslo brankovou úrodu. Na prognózy je po prvních odehraných zápasech ještě brzy, ale některá mužstva se, oproti jarnímu rozložení sil, postarala o překvapivé výsledky. Určitě se nečekala vysoká výhra Černošína, byť na domácím trávníku. V Záchlumí byla k vidění gólová přestřelka, když za kratší konec tahal nováček z Třemešného. Překvapením je i bezbranková remíza v Sulislavi.

V prvním kole padlo jedenatřicet branek, nejvíce jich viděli příznivci v Záchlumí (8) a naopak, žádný nepadl v Sulislavi. Do ochozů na úvodní kolo přišlo 385 diváků, nejvíce v Sulislavi (100) a nejméně pak na třech místech, v Boru, v Konstantinkách a ve Studánce (40). Rozhodčí napomínali 22 hráčů, předčasně pod sprchy museli kšičtí Miroslav a Jan Šetlíkovi, pro gólmana J. Třemešné Jaroslava Schöna trvala premiéra ve druhé třídě pouhých dvanáct minut.

Před největší návštěvou kola se fotbalisté domácí Sulislavi a Stráže nevytáhli. Hráči obou týmů nechali střelecké kopačky v kabinách a tak zpestřením byl penaltový rozstřel, ve kterém byli úspěšnější hosté (0:0, PK 1:3).

V Boru se hrál zajímavý duel, ve kterém plánští mladíci doplatili na nezkušenost. Borští nepříznivý stav 1:2 dokázali otočit v posledních pěti minutách. Nejprve v 85. minutě vyrovnal Zíka a výhru zajistil domácím svou druhou trefou v utkání kanonýr Stránský (3:2).

V Černošíně padlo nezvykle branek. V domácím dresu se blýskl Turek, jenž si na své konto připsal hattrick, dvěma brankami mu sekundoval Slivoně. Damnovští si na své konto připsali jednu z největších porážek v soutěži (5:1).

V minulé sezoně se studánecké Dynamo vyhnulo sestupu až po „administrativním" zásahu řídící komise. V té nadcházející se zdá, že se bude po posílení na trenérském postu a i hráčském pohybovat ve vyšších patrech. Na druhé straně Kostelečtí zatím navázali na nevýrazné jaro (3:1).

Nováček soutěže prohrával v Záchlumí už ve 12. minutě 2:0 a to byl ještě vyloučen brankář. Oslabená Jiskra nakonec uhrála v utkání bohatém na góly ještě solidní výsledek. V dresu Motoru opět „řádil" Tůma, který konto soupeře zatížil třikrát (5:3).

Souboj dvou celků, kteří na jaře skončily na opačných pólech tabulky, jen potvrdil momentální výkonnost. Lázně šly rychle do vedení a naplnily papírové prognózy před tímto zápasem (3:0).

Hraničář měl proti Kšicím častěji míč na svých kopačkách, ale hosté potrestali dvě chyby v obraně a šli překvapivě do dvoubrankového vedení. Částkovští ještě do poločasu stačili snížit a ve druhém poločasu otočit výsledek. Vedení pak snadněji udrželi, protože Kšičtí viděli v rozmězí 61. až 64. minuty dvě červené karty (3:2).

Fakta k utkáním a všechny sestavy najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.