Divizní fotbalisté FK Tachov mají za sebou na cestě za postupem do České fotbalové ligy další překážku. Na domácím trávníku porazili Hořovicko 3:0 a drží si v čele pětibodový náskok.

Už ve druhém utkání po sobě „načal" soupeře Lukáš Tušl, který stejně jako proti Českému Krumlovu tak i proti Hořovicku otevřel skóre utkání. Do základu naskočil po zranění Tomáše Habarta a zatím se mu daří podle očekávání. Důvěra trenéra Michálka splácí měrou vrchovatou. „Já jsem maximálně v pohodě, daří se mě i celému mužstvu. V kabině je pohoda, výborná atmosféra a v obraně hrají zkušení kluci. Jak říkám, nejsem nervozní, hraji v klidu a ty góly jsou jen nadstavba," má jen slova chvály na atmosféru v tachovském táboře Tušl.

Běžela teprve druhá minuta utkání a Tachov právě zásluhou Tušla vedl 1:0. „Na soupeře jsme vlétli. Přišly tam dva dlouhé auty Martina Knakala a při tom druhým podstoupil hlavičkový souboj s obránci Fanda Dvořák a míč propadl a přede mnou už byla prázdná branka," popsal svou trefu pětadvacetiletý obránce.

Druhou branku přidal z pokutového kopu po podražení Kovaříka s přehledem Hudec a skóre zápasu uzavřel po minutě pobytu na hřišti Juraj Kubišta. „Nepamatuji si, že bych něco takového zažil. Většinou jsem vždy nastupoval od začátku utkání. Tohle je pro mne nová situace. Většinou jdu na hřiště v závěru utkání," poznamenala zimní posila Tachova ze Slovenska Juraj Kubišta.

„Trenér je spokojený jak pracuji na tréninku, chodím trénovat i individuálně, věřím, že se mě podaří probojovat do základní sestavy," říká pětadvacetiletý hráč, který nejčastěji nastupuje na kraji záložní řady. Doufá, že by mu do sestavy mohl pomoct i vstřelený gól a jak viděl brankovou akci samotný střelec. „Narazil jsem si míč s Fandou Dvořákem a postupoval ze strany na brankáře. Bohužel jsem to kopl místo po zemi nebo nad něj ideální výšky pro gólmana a on střelu vyrazil. Míč dorážel Kovařík, ale brankář znovu zasáhl a další zblokovaný míč se nakonec dostal zase přede mne a já skluzem v souboji s obráncem dotlačil míč do sítě."

Radost měl velikou a samozřejmě ví, že jej bude první trefa v tachovském dresu něco stát. „Nevím ještě kolik to bude, ale kluci si ze mne už dělali legraci, že to bude drahý. Prý hráč ze Slovenska a naznačovali něco o eurech, tak uvidíme," smál se Kubišta.

„Nám pomohl rychlý gól a přehnaná tvrdost či nedisciplinovanost hostujících hráčů, kteří se nechali vyloučit. Pak jsme tu hru ovládli a bylo otázkou kdy dáme gól. Trvalo nám to ale dlouho, mohli jsme skórovat dříve. Po proměněné penaltě už to bylo jednoznačný," zhodnotil utkání trenér Tachova Zdeněk Michálek.