Fotbalisté FK Tachov skončili v divizní soutěži skupiny A na devátém místě se ziskem 40 bodů. Pro některé příznivce bylo zklamáním, že mužstvo bojovalo téměř až do závěru soutěže o záchranu, ale v tak vyrovnané tabulce nakonec ztrácelo na přední příčky jen čtyři body. Jaká byla sezona z pohledu trenéra si Deník povídal se Zdeňkem Bečkou, který se netajil tím, že s hráči tachovského kádru velice rád pracoval, jen podle něho chyběla větší konkurence. 

Před sezonou jste se chtěl s týmem pohybovat v horní polovině tabulky. Jak jste spokojený s konečným umístěním a bodovým ziskem? 
V horní polovině tabulky jsme se pohybovat chtěli, bohužel, po ne zrovna přesvědčivých  výkonech v některých domácích utkáních jsme na čelo tabulky po konci sezóny ztráceli pět bodů. Spokojený jsem především s tím, že jsme dokázali udržet pro Tachov divizi i pro další ročník. Podle mého názoru bodový zisk i umístění mohlo být lepší.

Pokud se teď budeme bavit o jarní části. Můžete prozradit které zápasy považujete z vašeho pohledu za vydařenější a naopak, po kterých jste byl nejvíce zklamán? 
Za vydařenější utkání na jaře považuji ty s Malší Roudné, ve Štěchovicích, doma s Rokycany a podle mého názoru vydařené utkání bylo i doma s Admirou. I když jsme prohráli, musel se tento zápas divákům líbit. Naopak velice zklamaný jsem byl po domácím utkání s Aritmou, především druhý poločas, v utkání na Sencu Doubravka a v Českém Krumlově.

Můžete zhodnotit přístup hráčů k přípravě a k zápasům. Byl někdo, kdo vás vyloženě zklamal?
Musím hráče pochválit za přístup k tréninkům po celou jarní sezonu, i když u některých by docházka na tréninky měla být lepší. Co se týká mistrovských utkání, tak až na výše zmiňovaná tři utkání, které mě hodně zklamaly, byl přístup a nasazení výborný.

Byl jste spokojený s podmínkami, které vám vedení klubu vytvořilo k samotné přípravě v průběhu sezony? 
Rád bych poděkoval celému vedení v čele s p. Morgensteinem a městu Tachov za vytvoření skvělých tréninkových podmínek, které nám závidí každý oddíl, který k nám přijede hrát.

Sám jste nějaký den zpátky říkal, že tento mladý kádr má potenciál a může hrát důstojnou roli v divizní soutěži. Trváte na svém tvrzení i po této sezoně?
Ano, stále tvrdím, že tento kádr, pokud zůstane ve stejném složení a bude vhodně doplněn o dva až tři kvalitní hráče, se může prát o ty nejvyšší příčky v tabulce.

V červnu vám končí smlouva. Kolem vašeho dalšího působení u mužstva se vznášel otazník, ale nakonec s vámi vedení uzavřelo další smlouvu. Proč jste na nabídku kývl?
Jsem rád, že můžu v Tachově zůstat i další sezonu, protože spolupráce s vedením klubu, s realizačním týmem i se všemi hráči v týmu je na dobré úrovni a práce v Tachově mě baví.

Kdy hráči nastoupí do přípravy a víte s jakým kádrem se budete připravovat?
Začátek přípravy je 8. července. Podle posledních informací by mělo mužstvo zůstat pohromadě a bude doplněno. Kádr by měli zatím posílit čtyři hráči z Chrástu – Kovařík, Sadílek, Stružka a D. Král. S jejich příchodem bychom měli být ještě silnější. 

Letní přestávka je hodně krátká, co se v ní dá stihnout, aby bylo mužstvo připraveno na další soutěžní ročník?
Především budeme pracovat na lepším herním projevu a zlepšení defenzivní fáze. Hodně důležité bude, jak se s kolektivem sžijí nově příchozí posily. Pevně věřím tomu, že mužstvo bude na první mistrovské utkání dobře připraveno.

Na jakém postech byste po zkušenostech z minulé sezony potřeboval posílit kádr?
Aby se zvýšila konkurence v mužstvu, snažíme se společně s vedením posílit mužstvo ve všech řadách.

S jakým cílem jdete do další sezony v Tachově?
Umístit se co nejvýše. Mužstvo je pracovité, rádo se učí novým věcem a je ctižádostivé, proto ani žádný jiný cíl mít nemůžeme. Pokud se nám to povede či ne, ukáže až samotná soutěž…
… Rád bych chtěl ještě na závěr poděkovat všem divákům a příznivcům, kteří nás podporovali po celou sezonu, a to i ve chvílích, kdy se mužstvu moc nedařilo. Věřím, že v nové sezoně jim budeme dělat ještě více radost.