SPLNĚNÝ CÍL

„To, co jsme si před startem soutěže předsevzali, tedy skončit v první polovině tabulky, se podařilo splnit. Jsme na pátém místě. I když to nebylo jednoduché, plnit náš cíl se nám dařilo postupně, přes různá zranění, ale kádr se zkonsolidoval," uvedl trenér Rozvadova Zdeněk Slowik.
Podle jeho slov zejména závěr podzimu potvrdil, že Rozvadov patří mezi nejlepší mužstva v kraji. „Hovoří za to i výkony s mančafty z prvních příček, se kterými jsme sehráli vyrovnané partie," uvedl s tím, že prakticky jediný tým, proti kterému se Rozvadov vyloženě trápil, byly Přeštice.
„Hodně si cením spolupráce s Honzou Vydrou, který působil v pozici vedoucího mužstva. Podařilo se nám společně přesvědčit Martina Bronce, aby ještě nekončil s kariérou a mohl tak předávat v zadních řadách své neocenitelné zkušenosti," uvedl dále rozvadovský kouč s tím, že o úrovni současného fotbalu v krajském přeboru a především o výkonnosti mladších hráčů svědčí to, že se velmi dobře daří právě starším zkušeným fotbalistům.

NEČEKANÝ ÚSPĚCH

Podle trenéra Baníku Stříbro Josefa Aubrechta je osmé místo pro nováčka soutěže nečekaně dobré. „Vzhledem k tomu, že několik hráčů bylo delší dobu zraněných, například Lukáš Pleško nebo Tomáš Bůžek chyběli několik zápasů, je výsledek a umístění výborné. Nepovedla se v podstatě dvě poslední utkání, s Rozvadovem a s Přešticemi, ta zhatila bodově výborný výsledek," zhodnotil trenér.
Ten si pochvaluje především dobrou a zodpovědnou partu, která se pro tuto sezonu v Baníku sešla. „Za dvacet let mého trénování je to druhá nejlepší parta, co jsem zažil. A disciplinovaná. Například Lukáš Pleško se svými bohatými prvoligovými zkušenostmi jde příkladem, svým profesionálním chováním i výkony, nedává najevo svoji ligovou kariéru, naopak je platným členem party, kolektivu."
Samozřejmě je podle trenéra stále co zlepšovat. „Záchrana ještě není definitivní a obhájit na jaře pozice z podzimu je vždycky těžké."
I když podle trenérových slov je o některé hráče Baníku zájem i z vyšší soutěže, předpokládá, že nikdo neodejde. „A pro jaro bychom uvítali pro posílení kádru jednoho střelce a jednoho konstruktivního záložníka, ale velké změny neplánuji," vyjádřil se Aubrecht.

KANONÝR Z ROZVADOVA

Krajský přebor, to je také souboj dvou excelentních kanonýrů. Příznivé pro fotbal z tachovského okresu je, že jedním z nich je rozvadovský Lukáš Čížek, který patří k nejlepším střelcům soutěže už několik let.
Za celý podzim nasázel do branek soupeřů osmnáct gólů a pouze o jeden jediný zaostává za Matějem Strejčkem ze Sokola Lhota.
Daleko za nimi jsou pak ostatní, deset a více branek už se podařilo vstřelit pouze dvěma hráčům, Fialovi ze Lhoty a Výtiskovi z Nýrska.
„Jsem samozřejmě rád, že se mi střelecky dařilo a že jsme stále v kontaktu s Matějem Strejčkem. Dávám si vždycky cíl nastřílet alespoň třicet gólů za sezonu, tak snad se mi to i letos podaří. Pokud nepřijde žádné zranění, tak to není nesplnitelný cíl," řekl rozvadovský ostrostřelec. Toho si mnozí pamatují jako stopera, kterého hrál například v FK Tachov. „Ale vždycky jsem chtěl hrát v útoku a dávat góly. Teď se mi to znovu plní," dodal.
I když v dresu Rozvadova se do střelecké listiny zapsalo třináct fotbalistů, Čížek má na svědomí bezmála polovinu čtyřicítky rozvadovský branek, ostatní se podíleli jednou či dvěma trefami (Mráček dal čtyři góly, Skopový tři).
To stříbrský Baník se jeví jako střelecky kompaktní mužstvo, bez vyloženého kanonýra, ale s úspěšnými pokusy několika hráčů. O šestadvacet gólů se podělilo pouze šest fotbalistů, ale Bůžek a Kohut mají po šesti zápisech, Pavlas jich má pět, Korynta a Pleško po čtyřech brankách.

ČISTÉ KONTO

I přes některé zajímavé výsledky a vysoká vítězství se dařilo brankářům, vždyť třiadvaceti gólmanům se podařilo odchytat zápas v základní hrací době s nulou. Nejlepší pak byli v tomto hodnocení lubský Kalaš a petřínský Pfleger se šesti nulami.

DIVÁCKÝ ZÁJEM

Největší divácké pozornosti se těšily Start Luby, Sokol Lhota a Baník Stříbro. A Luby a Stříbro dosáhly jako jediné týmy v soutěži přesáhnout celkovou návštěvnost přes jeden tisíc diváků (viz tabulka návštěvnosti).
Několik zápasů se pak dočkalo na krajský přebor velmi slušné návštěvy, například na zápas Lhoty s Nýrskem přišlo 320 diváků, utkání Luby – Přeštice sledovaly tři stovky lidí a zápas mezi Stříbrem a Luby přilákal na stadion Baníku rovné dvě stovky diváků. Neobvyklé nebyly návštěvy okolo 150 lidí.