Sedmé kolo okresního přeboru druhé třídy bylo úspěšnější pro domácí celky. Na hřišti soupeře dokázala zvítězit jen mužstva Damnova a v taháku kola Bezdružice v Maršových Chodech. Překvapením je cenná výhra Lomu s favorizovaným Kostelcem. 

V kole padlo 26 branek, nejvíce v Plané (6) a nejméně v Lázních (1). Do ochozů tentokrát přišlo 415 příznivců, nejvíce ve Kšicích (85) a nejméně v Tachově a v Konstantinových Lázních (40). Napomínáno bylo jen dvanáct hráčů, červenou kartu viděl M. Kalista z Bezdružic. 

Poslední Lázně hostili Černošín a domácí Konstantinky potácející se na dně tabulky potřebovaly bodovat. Už dlouho se vzájemné měření sil nehrálo za stavu, kdy Černošínští měli více bodů než domácí tým. Dramatické utkání ale žádné brankové hody nenabídlo a dlouho to vypadalo, že se domácí tým ani tentokrát výhry nedočkají. Nakonec o třech bodech pro domácí rozhodl v samém závěru utkání střídající Bock  (1:0).

Krize Sulislavi se prohlubuje. Body se od ní v Boru moc neočekávaly, ale hosté vyšli hlavně střelecky opět naprázdno. Borští se ujali vedení po čtvrthodině hry Pajerem, ale do přestávky to bylo od obou týmů co se gólů týče vše. Neuběhla ještě ani hodina hry a za domácí zvýšil Janků. Dlouhé minuty si pak střelci vybírali oddechový čas a konečnou podobu výsledku dal v závěru Jutka (3:0).

Divácky zajímavé utkání se hrálo v Plané, i když domácí příznivci odcházeli zklamáni z výsledku. Hosté z Damnova zaspali začátek a Plánští šli zásluhou dvou branek Pekla do vedení. Damnovští ale ještě do přestávky dokázali dvoubrankové manko smazat zásluhou Barny a Škalbana. Vstup do druhé půle zase vyšel lépe hostům a Šály je poslal do vedení. Snaha o vyrovnání byla ze strany Plané marná a hosté si tři minuty před koncem výhru pojistili (2:4).

V Lomu se domácí postarali o překvapení, když porazili favorizovaný Kostelec. Hosté se ujali v 17. minutě vedení, ale o sedm minut později vyrovnal Stec. Po přestávce pohřbil naděje Kostelce na bodový zisk Coufal (3:1).

Na tipování nejlehčí utkání se mělo odehrát v Tachově. Místní rezerva i přes klopýtnutí v Černošíně vede soutěž a v sedmém kole se jí postavil nováček z nedaleké Studánky. V prvním poločase stříleli branky jen hosté. Nejdříve do vlastní sítě a ve 31. minutě vyrovnal Černý. Přestávka více prospěla domácím, kteří se dvěma góly kanonýra Blažka během pěti minut ujali vedení. Dynamo se ale statečně „pralo" o co nejlepší výsledek, ale jejich snahu definitivně čtvrtou brankou v jejich síti utnul Šindelář (4:1).

Záchlumský Motor čekala těžká zkouška na hřišti rozjetých Kšic. Nováček doslova zaspal začátek utkání a už ve čtvrté minutě zásluhou J. Šetlíka inkasoval. Střelecké představení se ale nekonalo a Motor favorita zlobil.  Domácí zúročili své zkušenosti a i když se jim nedařilo podle jejich představ hlavně v koncovce, dotáhli utkání do vítězného konce. V 65. minutě se trefil Sak a dal výsledku definitivní podobu (2:0).

V Maršovkách byl k vidění tahák kola. Souboj dvou kanonýrů vyzněl lépe pro bezdružického Koryntu, který otevřel skóre utkání a v průběhu zápasu vyrovnával na 2:2. Domácí Boček srovnal na 1:1, ale to bylo z jeho strany vše. P. Sňozík poslal Hraničář do vedení, ale ten ho ztratil hned po dvou minutách druhého poločasu. Po hodině hry byl vyloučen Kalista a hosté i v deseti dokázali v 67. minutě skórovat Sládkem (2:3).

Fakta k utkáním a sestavy najdete ve čtvrtečním vydání Tachovského deníku.