Viktoria začala v posledním letošním domácím utkání zostra a už ve třetí minutě po obléhání Belaňovy branky překonal brankáře Bohemians kapitán domácích Horváth.

O minuto později už to mohlo být 2:0, ale Petrželovu bombu z otočky vytáhl na roh s námahou Belaň. Hosté se brzy z tlaku Viktorie vymanili a měli šanci, Kincl však naštěstí pro Plzeň mířil zblízka nad břevno.

Na konci první půlhodiny dostal druhou žlutou kartu plzeňský obránce Lecjaks a byl vyloučen. Trenér Vrba stáhnul ze hřiště útočníka Střihavku a na trávník poslal obránce Ševinského.

Plzeň zaznamenala do konce prvního poločasu ještě další ztrátu, když ze hřiště odstoupil zraněný stoper Bystroň. Skóre už se do konce první půle nezměnilo.

Devět minut po přestávce měli velkou šanci hosté. Horváth ztratil ve středu pole míč a z rychlého protiútoku trefil Jeslínek tyč Daňkovy branky. Dvě minuty na to mohla skórovat Plzeň. Petržela z poloviny utekl obraně hostů, přihrál do vyložené šance Rajtoralovi, ale jeho střelu stačil padající Belaň vyrazit na roh.

V 59. minutě měli namále domácí. Zoubek zahrával přímý kop, Daněk míč minul a balon skončil jen těsně vedle pravé tyče. Utkání dostalo spád, akce se střídaly na obou stranách. V 62. minutě pálil pod břevno Petržela a Belaň s námahou vyrazil míč na roh.

V 66. minutě se už Plzeň prosadila. Petržela vysunul do šance Ševinského, ale ten volil přihrávku, míč se dostal k Rajtoralovi a záložník Viktorie překonal podruhé Belaně.

V 76. minutě šel sám na Daňka hostující Jelínek, plzeňský gólman ho ale zastavil za cenu faulu a byl vyloučen. Ze hřiště odešel Bakoš a do branky se postavil náhradní brankář Ticháček. Plzeň dohrával zápas o devíti mužích.

Než se stačil Ticháček rozkoukat, lovil míč ze sítě, když ho překonal Jelínek. A v Plzni bylo zaděláno na obrovské drama. V 86. minutě opět Jelínek vyrovnal, ale to ještě nebylo všechno. V předposlední minutě zahrával přímý kop plzeňský Horváth, Rada hlavou překonal Belaně, a zajistil tak Plzni vítězství 3:2.

FC Viktoria Plzeň – FK Bohemians Praha 3:2

Poločas: 1:0. Branky: 3. Horváth, 66. Rajtoral, 89. Rada – 80. a 86. Jeslínek. Rozhodčí: Drábek – Hojsík, Jiřík. ŽK: Lecjaks, Ševinský, Limberský – Zoubek, Horáček, Modeste, Kincl. ČK: 28. Lecjaks, 76. Daněk. Diváci: 3835.

Plzeň: Daněk 3 – Limberský 3, Navrátil 2, Bystroň 2 (37. Kolář 2), Lecjaks 5 – Petržela 2, Rada 2, Horváth 2, Rajtoral 2 – Bakoš 4 (76. Ticháček), Střihavka 3 (30. Ševinský 3). Trenér: Vrba.

Bohemians: Belaň 2 – Macháček 3, Halama 3 (57. Andronic 2), Horáček 3, Modeste 3 (76. Grznár) – Ditrich 3, Turtenwald 3, Zoubek 3, Fenyk 4 (41. Jeslínek 1), Mach 3 – Kincl 3. Trenér: Jindráček.